miercuri, 19 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeMihai Bîrsanu, fermier: Am recoltat peste 7 tone de grâu/ha cu soiurile Pibrac și...

Mihai Bîrsanu, fermier: Am recoltat peste 7 tone de grâu/ha cu soiurile Pibrac și SY Rocinante

Recomandate

Syngenta Moldova continuă să prezinte rezultatele soiurilor de grâu de top ale companiei – Pibrac și SY Rocinante. De această dată, fermierul Mihai Bîrsanu, SRL Protuvim-Agro, este cel care relatează experiența de cultivare a acestora și producțiile obținute.

Având în gestiune aproximativ 900 de hectare, în 2021 a decis să multiplice soiul de grâu Pibrac pentru însămânțarea suprafețelor dedicate culturii.

„În 2021 pentru prima dată în Moldova a fost disponibil soiul de grâu Pibrac. Fiind interesați de soiuri și soluții inovative, am înființat un lot pentru multiplicare. În ciuda unui an dificil, am recoltat circa 5 tone de grâu/hectar. Acest rezultat ne-a făcut să semănăm toate semințele obținute în toamna 2022 pe 80 de hectare. De pe suprafața de 15 hectare am recoltat 7,8 tone/ha, iar recolta medie de pe restul suprafeței a fost de 6,8 tone/ha – rezultate foarte mulțumitoare pentru noi”, relatează Mihai Bîrsanu.

Fermierul adaugă că, semințele au fost tratate cu Austral Plus, iar toamna înfrățirea a fost foarte bună.

„Austral Plus ne-a protejat semințele atât de bolile, cât și de dăunătorii din sol, asigurând un start bun al culturii. În plus, Pibrac s-a evidențiat și printr-o toleranță bună la boli. Suntem mulțumiți de rezultatele obținute și vom opta în continuare pentru genetica Syngenta”.

În toamna anului 2022, Mihai Bîrsanu a cultivat și soiul SY Rocinante pentru multiplicare, obținând o recoltă medie de peste 7 tone/ha. Semințele obținute vor fi utilizate pentru înființarea câmpurilor în această toamnă.

Pentru mai multe detalii, contactează reprezentantul Syngenta din zona ta!

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale