‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 1 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii a încheiat consultările publice pe marginea proiectului regulamentului de subvenționare

Ministerul Agriculturii a încheiat consultările publice pe marginea proiectului regulamentului de subvenționare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a ajuns pe ultima sută de metri în privința consultărilor publice regionale pe marginea proiectului Regulamentului privind condiţiile, ordinea şi procedura de acordare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (proiectul Regulamentului de subvenționare).

La discuţii au participat reprezentanţii asociaţilor producătorilor agricoli, consultanţii organizaţiilor nonguvernamentale, reprezentanţii direcţiilor raionale Agricultură şi Alimentaţie și ai mediului privat. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură şi cu susţinerea Proiectului de asistență tehnică pentru implementarea Programului ENPARD – Moldova.

Proiectul regulamentului de  subvenţionare a fost elaborat pentru următorii 5 ani, în baza prevederilor Legii nr. 276 din 16 decembrie 2016 cu privire la principiile subvenționării în agricultură și dezvoltare rurală şi cu referinţă la bunele practice europene.

Audienţa s-a expus pe marginea subiectului, fiind înaintate și înregistrate propuneri pentru îmbunătățirea proiectului. Propunerile parvenite din partea societății civile urmează a fi analizate ulterior da către Grupul de lucru al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De notat că, proiectul noului Regulament de subvenţionare a inclus recomandările partenerilor europeni, preluate din angajamentele Republicii Moldova prevăzute în Acordul de Finanțare privind implementarea Programului ENPARD – Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›