‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistra Finanțelor nu a venit la întâlnirea cu fermierii. Rămân în vigoare protestele

Ministra Finanțelor nu a venit la întâlnirea cu fermierii. Rămân în vigoare protestele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor anunță că, la ședința de astăzi, 25 mai, de la Ministerul Finanțelor cu agricultorii, ministra Veronica Sirețeanu nu s-a prezentat.

„A fost delegată secretara de stat, care ieri a prezentat avizul negativ la inițiativa legislativă a deputatului Trubca, privind modificarea legii cu privire la Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli”, se arată în comunicat.

Fermierii susțin că, întrevederea a fost solicitată încă pe data de 18 aprilie 2023.

Astfel că, cei prezenți au reiterat poziția că acțiunile ministerului finanțelor au devalorizat complet promisiunile prim-ministrului privind aprobarea urgentă a proiectului de lege, înaintat de deputatul Trubca. Membrii Consiliului au părăsit sala în semn de protest.

Amintim că, aproximativ 200 de reprezentanţi ai agricultorilor din şase ţări central şi est-europene, inclusiv Moldova și România, au participat marţi, 24 mai, în apropierea sediului Comisiei Europene, la un protest cu privire la situaţia şi problemele grave întâmpinate de sectorul agricol şi alimentar intern, ca urmare a conflictului din Ucraina.

Agricultorii moldoveni au comunicat că, în condițiile lipsei unei reacții din partea Guvernului la revendicările solicitate, aceștia se pregătesc pentru organizarea protestului pe 7 iunie 2023.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›