‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Bolea a avut discuții cu deputații germani despre dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale...

Ministrul Bolea a avut discuții cu deputații germani despre dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu o delegație de deputați din Bundestagul german și din Parlamentul local al landului federal Saxonia inferioară.

Oficialii au discutat agenda de reforme inițiată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și au reconfirmat intenția de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale, cu accent pe segmentul agroindustrial.

Vladimir Bolea a menționat că Republica Moldova este angajată plenar să avanseze în procesul de aderare la comunitatea europeană.

„Instituțiile guvernamentale sunt axate pe racordarea legislației naționale la cerințele UE. Suntem conștienți că pentru a ajunge membri ai UE, este necesar să muncim mult, însă la fel de important este să fim interconectați la procesele ce au loc în instituțiile europene.

Suntem deschiși pentru orice inițiative de cooperare și interesați de identificarea noilor oportunități ce ne-ar apropia tot mai mult de modelul agriculturii din UE. Obiectivul nostru este să îmbunătățim condițiile de viață din sate și să dezvoltăm piața muncii naționale, astfel încât cetățenii noștri să renunțe la decizia de părăsire a satelor și a țării”, a opinat Vladimir Bolea.

La rândul lor, deputații germani au exprimat sprijinul pentru integrarea Republicii Moldova în UE și că împărtășesc viziunile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare privind consolidarea sectorului agricol.

În context, părțile au convenit ca în viitorul apropiat să organizeze unor întrevederi între experții din ambele state.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›