Pregătirile pentru noul sezon agricol sunt în toi, iar dacă încă nu ați ales un furnizor de mașini și echipamente agricole sau de material semincer și produse de uz fitosanitar, atunci o puteți face la unul dintre cele mai importante evenimente ale țării – expoziția MOLDAGROTECH (spring), ce se desfășoară în perioada 13 – 16 martie curent. Agrobiznes, în calitate de Partener Media al evenimentului, participă la expoziție cu un stand propriu în cadrul Pavilionului Central. Pe parcursul evenimentului vom relata despre cele mai importante și interesante subiecte de la expoziție.

Transmisiune LIVE VIDEO startul Expoziției.

MOLDAGROTECH (spring) va releva ultimele tendințe ale pieței, va reuni pe un singur spaţiu producători, dealeri, fermieri și specialiști din domeniu. Au fost înregistrate pentru participare peste 140 de companii din 9 țări: Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, România, Republica Cehă, Ucraina. Oferta expoziției cuprinde peste o mie de modele de mașini și echipamente agricole, cele mai moderne tehnologii și echipamente pentru irigare, zootehnie, producție vegetală și viticultură, sere, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, material semincer.

Cel mai vast segment al expoziţiei MOLDAGROTECH (spring) îl reprezintă mașinile agricole. Elaborările din țară în domeniul ingineriei agricole vor fi demonstrate de producătorii autohtoni. În acest an, în mod tradițional, printre participanți se regăsesc companiile Moldagrotehnica SA, ITA Mecagro, Agromașina SA, HidroInpex SA, Batstractor SRL.

Cu oferte de mașini și utilaje performante de la companii cu renume mondial se impun distribuitori binecunoscuţi pe piața Republicii Moldova, precum: Agroprofi-Tech SRL, Agrofermotech SRL, AgroMester HD SRL, Agropiese TGR Grup SRL, Aprocomteh SRL, ATC-Agrotehcomert SA, Carvidon Service SRL, DiazTech SRL, Elit-Tehnica SRL, JM Invest Group SRL, Ozonteh Impex SRL, ServmixtAgro SRL, Tehno MS SRL, Vadalex Agro SRL și alţii.

Fiecare agricultor care dorește prosperarea afacerii sale și are curaj să experimenteze va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: sisteme de irigare și alimentare cu apă, mașini pentru lucrări de ameliorare, tehnologii de creștere intensivă a culturilor, de ambalare, pentru transportare și multe altele.

Programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) va fi unul consistent și va include concursuri, seminare, mese rotunde, prezentări de mașini agricole performante.

Concursul profesional „Util pentru Moldova” va reuni producători locali și străini, dealeri de echipamente pentru agricultură și industria prelucrătoare, precum și producători și comercianți de produse fitosanitare și îngrășăminte pentru complexul agroindustrial. În acest an, peste 20 de mostre de echipamente, tehnologii și materiale noi vor fi incluse în prestigioasa competiţie de profil.

În sprijinul tinerilor specialiști din industria agricolă, la MOLDAGROTECH, se va desfăşura conferinţa Agrogenerația. În cadrul proiectului cei mai buni studenți ai Universității Agrare de Stat din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din sectorul agricol, inclusiv cultivarea solului în plantațiile multianuale, productivitatea sorgului dulce în funcție de modelul însămânțării și altele.

În timpul seminarelor, care vor avea loc în toate cele 4 zile de expoziție, oamenii de știință și experții din industrie vor discuta aspecte precum agricultura conservatoare; caracteristicile de hrănire a animalelor de fermă primăvara, politici în domeniul protecției plantelor; mijloace biologice de combatere a dăunătorilor, etc. O serie de ateliere vor fi dedicate culturilor pomicole și protecției strugurilor în 2019.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Proiectul de susținere tehnică ENPARD în Republica Moldova vor prezenta Proiectul de Program pentru Dezvoltarea și Promovarea Agriculturii Conservatoare pentru perioada 2020-2025.

Cum să obțineți o finanțare și să găsiți noi oportunități de tranzacționare? Cum să modernizăm businessul agricol pentru a-i asigura conformitatea cu normele și standardele de producție ale UE? Aceste și alte aspecte vor fi abordate în cadrul seminarului „Îmbunătățirea competitivității companiilor agricole cu ajutorul împrumuturilor BERD și a granturilor UE”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here