‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova a obținut permisiunea de a exporta material săditor de măr în UE

Moldova a obținut permisiunea de a exporta material săditor de măr în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) continuă activitatea de diversificare a pieţelor de desfacere pentru produsele din Republica Moldova. Încă o piaţă de desfacere pentru produsele din Republica Moldova a devenit recent accesibilă.

Astfel, în rezultatul cooperării, la nivel tehnic, între Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia Generală Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Republica Moldova a obţinut permisiunea Comisiei Europene de a exporta material săditor de măr (Malus domestica) în Uniunea Europeană.

La data de 17 august 2022 au fost publicate, iar astăzi au intrat în vigoare modificările la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/2019, care se referă la anumite plante destinate plantării din specia Malus domestica, originare din Moldova, precum şi dintr-o altă ţară.

În conformitate cu modificările publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, producătorii au posibilitatea ca, în următorii trei ani, să exporte material săditor de măr pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

ANSA îndeamnă persoanele cointeresate să stabilească relații comerciale cu parteneri/producători privind livrarea produsului dat în statele membre ale Uniunii Europene.  

Regulamentul poate fi accesat pe următorul link.

‹ adv ›

De notat că, obţinerea dreptului de a exporta material săditor de măr (Malus domestica) în Uniunea Europeană constituie o reuşită importantă pentru Republica Moldova, care va oferi noi oportunităţi pentru producătorii autohtoni.

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Văd un lucru că sunt schimbări și începe la nebunie sămi placă, vă închipuiți dacă toate sferile ar lua așa o ampoare cît de repede neam ridica și la ce nivel. Fiecare lucrător din Republica Moldova ar avea leafa nu mai jos de 1000 euro lunar și nu sar duce nimeni ce din contra ar veni la noi cu traiul și am crește demografic mult mai mult de cît am fost cîndva. Și vreau să mai adaug acolo undei o societate puternică e și o economică și mai puternică.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›