‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova și Norvegia vor semna un Memorandum de cooperare în domeniul energetic

Moldova și Norvegia vor semna un Memorandum de cooperare în domeniul energetic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un Memorandum de cooperare în domeniul energetic dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei va fi semnat marți, 7 mai, la Oslo, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, notează moldova1.md.

Potrivit oficialului, scopul documentului este consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase.

„Norvegia va fi una din țările care va sprijini acele programe de finanțare a eficienței energetice în sectorul rezidențial, dar și programe de sprijin pentru familiile vulnerabile în a-și schimba echipamentele energofage neeficiente în echipamente moderne.

Acest memorandum vizează și această cooperare, dar și mult mai mult decât atât, avem un potențial foarte mare, inclusiv pentru investițiile private ale Norvegiei în Moldova, dar și experiența Norvegiei în implementarea programelor la nivel de stat”, a declarat ministrul Parlicov.

Precizăm că, în perioada 6-7 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde o vizită de stat în Regatul Norvegiei.

Din delegație mai fac parte ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›