luni, 22 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeNicolae Sprîncean: Produsele Diolsem pentru protecția și fertilizarea culturilor ne-au ajutat să obținem recolte...

Nicolae Sprîncean: Produsele Diolsem pentru protecția și fertilizarea culturilor ne-au ajutat să obținem recolte bogate la un cost avantajos

Recomandate

Nicolae Sprîncean, fondatorul gospodăriei agricole „Schit Agromex” din satul Hârtopul Mic, raionul Criuleni, are în gestiune aproximativ 1400 de hectare destinate producerii culturilor de câmp și multianuale, dar și o fermă de vaci.

Din cauza schimbărilor climatice care afectează tot mai mult productivitatea, Nicolae Sprîncean este mereu în identificarea și testarea tehnologiilor și produselor eficiente, cu impact mai redus asupra mediului.

În anul 2022 a inițiat colaborarea cu Diolsem – companie locală producătoare de produse de uz fitosanitar și fertilizanți în agricultură.

„Ne bucurăm mult de faptul că avem produse locale eficiente, la un preț accesibil. Am utilizat produsele Diolsem atât la culturile de câmp, cât și multianuale. Practic, nu am observat vreo diferență dintre acestea și alte produse renumite la nivel european. Avem rezultate, calitatea este foarte bună și aș recomanda și altor fermieri să le testeze. În plus, operativitatea cu care au fost livrate produsele a fost foarte bună”, menționează Nicolae Sprîncean.

Pe parcursul vegetației, fermierul a aplicat mai multe produse de la Diolsem pentru combaterea bolilor, dăunătorilor, buruienilor, dar și fertilizarea culturilor anuale și multianuale:

  • EUROSULF 800 SC – fungicid de contact pe bază de sulf.
  • Cuproduo SC este un fungicid sub formă de suspensie concentrată, cu o formulare dublă a cuprului (oxiclorură și hidroxid).
  • NEOPRID – insecticid sub formă de concentrat suspensie cu acțiune sistemică (0,15-0,20 L/ha).
  • Glifostar 480 SL – erbicid sistemic total, neselectiv, nerezidual, cu un spectru de combatere larg a buruienilor (2-4 L/ha).
  • Djuvi Super – pentru a îmbunătăți proprietățile de umectare ale lichidului de stropit (200-250 ml/ha).
  • FERTILUX PROFESSIONAL Ca FORTE îngrăşământ foliar pe bază de săruri organice de calciu imbogăţit cu mangan şi zinc (4-6 L/ha).
  • FERTILUX PROFESSIONAL Bor+N – fertilizant solubil cu macro și microelemente pentru aplicare foliară (1 L/ha). 
  • FERTILUX PROFESSIONAL ALGOSTIM – îngrăşământ mineral specializat, îmbogățit cu B, Mn şi Zn, dar şi cu o cantitate sporită de extract de alge marine Ascophyllum Nodosum (2 L/ha -2,5 L/ha).
  • Fertilux Professional MicroCom – potrivit pentru utilizarea în situații de deficiență acută de micro și macro nutrienți (1 L/ha).

„Continuăm să producem și să distribuim produse agricole de top, menținând cele mai înalte standarde de calitate, pentru a sprijini fermierii precum domnul Nicolae în obținerea recoltelor bogate și sănătoase”, menționează reprezentanții companiei Diolsem.

Diolsem
Diolsemhttps://diolsem.md
Compania Diolsem, fondată în 2005, este primul producător de fertilizanți și produse de uz fitosanitar în Republica Moldova, testate și omologate în țară.

Citește și ›

Advertoriale