‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi cerințe pentru importul şi comercializarea hameiului şi a produselor din hamei

Noi cerințe pentru importul şi comercializarea hameiului şi a produselor din hamei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cerinţele privind importul şi comercializarea hameiului şi a produselor din hamei au fost aprobate în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri care a avut loc miercuri, 17 august.

Documentul stabilește liniile directoare de import, comercializare, etichetare şi ambalare eficientă, contribuind astfel la sporirea calităţii hameiului prin crearea conexiunilor dintre consumator – agent economic.

Cerinţelor sunt obligatorii tuturor agenţilor economici, importul fiind permis doar în cazul prezentării atestatului de echivalență, eliberat de către autoritatea abilitată din țara de origine în domeniul dat și reprezintă un document ce confirmă că hameiul sau produsele din hamei au fost introduse cu respectarea cerințelor stabilite de țara importatoare, factura și certificat fitosanitare.

Documentul aprobat are drept scop armonizarea eficientă a acquis-ului comunitar prin asigurarea unei funcţionări corecte a cerinţelor. Noile prevederi intră în vigoare la 6 luni după publicarea în Monitorul Oficial.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›