‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO nouă fuziune pe piaţa vinicolă din Moldova: Fabrica cu „beciuri franțuzești” ajunge la...

O nouă fuziune pe piaţa vinicolă din Moldova: Fabrica cu „beciuri franțuzești” ajunge la Rădăcini

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două întreprinderi importante din sectorul vitivinicol din Republica Moldova vor fuziona, a anunţat administraţia acestora, transmite mold-street.com.

Este vorba de Radacini Wines SRL (anterior Albăstrele Wines) din Cricova care va fuziona prin absorbţie cu Grape Alley SRL din Borceag, Cahul.

Ambele de facto fac parte din acelaşi grup companii controlat de familia milionarului Vasile Dragan, proprietarul Moldretail Group, ce include şi cea mai mare reţea de magazine cu o cifră de afaceri de circa 10 miliarde de lei în Moldova.

Astfel Radacini Wines SRL are ca unic fondator firma Ducates Grup SRL, la care unicul asociat este Vasile Dragan.

În cazul Grape Alley SRL din Borceag, Cahul, o cotă de 1,75% din capital este deţinută de Ducates Grup SRL, iar 98,25% – revine Tatianei Dragan.

De notat că, Radacini Wines SRL s-a extins în ultimii ani şi pe lângă crama de la Cimişlia a dezvoltat o nouă vinărie la Cricova, dată în exploatație în 2019 cu investiții totale de 100 milioane lei şi dotată cu echipament de ultimă generație și un laborator ultramodern.

‹ adv ›

Capacitatea de producere a noii crame este de circa 5,5 milioane litri de vinuri liniștite și spumante.

Compania mai susţine că gestionează peste 800 de hectare de podgorii în cele trei zone vitivinicole: Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian.

În anul 2022 compania a avut venituri de 116 milioane lei (în scădere cu circa o pătrime faţăde 2021) şi un profit de peste 2,3 milioane lei ( de trei ori mai mic ca în 2021).

‹ adv ›

În schimb Grape Alley SRL, cunoscută anterior prin vinurile exportate, dar și prin beciurile franțuzești, construite acum un secol este în derivă accentuată şi în 2022 a avut venituri de doar 6,8 milioane lei, de aproape şase ori mai puţin ca în 2021 şi de circa 18 ori mai puţin ca în 2019.

Anterior actualul administrator al fabricii Dumitru Sandu spunea însă, că celebrele beciuri așa și nu sunt folosite.

În 2020 proprietarii companiei Grape Valley SRL chiar au scos la mezat fabrica de vinuri din Borceag, Cahul, la vânzare ca un lot unic, conform raportului de evaluare, la prețul inițial de 10,59 milioane lei, inclusiv TVA.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›