‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO vacă din rasa Limousine a fost vândută cu 24.500 de euro

O vacă din rasa Limousine a fost vândută cu 24.500 de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O vită din rasa Limousine a fost vândută la un preț de 24.500 de euro, în cadrul Zilelor vacii Limousine, care a avut loc în Champ de Juillet din Limoges, Franța.

Cumpărătorul este un magazin din orașul francez Limoges. Recordul de 27.000 de euro pentru o vită, stabilit până acum, nu a fost doborât, notează France Bleu Limousin. 

În total, 65 de vite limousine au fost scoase la licitatie în cadrul acestui eveniment. Prețul mediu de pornire a fost de 8.000 de euro, mai mare decât anul trecut.

În rândul cumpărătorilor veniți din toată Franța s-au numărat lanțuri de magazine, măcelari, restaurante și reprezentanți ai rețelelor fast-food. Astfel, rețeaua de restaurante de tip fast-food McDonald’s din Limoges, a cumpărat o vită la un preț de 7.000 de euro.

Rasa de vite Limousine este originară din Franța, unde s-a dezvoltat de-a lungul mai multor secole, în jurul orasului Limoges, din regiunea Limousine. La maturitate, o vacă Limousine ajunge la greutatea de 700-900 de kilograme, iar un taur la 1100-1300 de kilograme. Carnea de vacă din rasa Limousine este de o calitate exceptională, foarte apreciată de consumatorii din lumea întreagă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›