Octava – eficiență înaltă la combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene la porumb

463
Link sponsorizat

Octava, OD este un erbicid, elaborat de compania Schelkovo Agrohim, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene în culturile de porumb. Compoziție: (nicosulfuron 60 g/l + 3,6 g/l florasulam).

Avantaje:

  • erbicidul creează un ecran protector contra buruienilor pentru o perioadă îndelungata;
  • efect intensificat datorită celor două substanțe active din diferite grupe chimice;
  • eficiența sporita a substanțelor active datorită formei preparative inovatoare – Ulei Dispersabil (OD);

Porumbul este una dintre culturile cele mai consumatoare de resurse, iar suprafețele ocupate cu porumb cresc în fiecare an. Sarcina fiecărui producător agricol este să-și îmbunătățească mereu bagajul de cunoștințe și să utilizeze tehnologii moderne de cultivare menite să asigure creșterea randamentului porumbului. Compania „Schelkovo Agrohim” oferă o abordare complexă în lucrul cu această cultură.

Erbicidele clasice reprezintă produse moderne, eficiente și de o productivitate înaltă. Din această listă face parte și erbicidul Octava, OD (substanța activă – nicosulfuron (60 g/l + florasulam (3,6 g/l). Acesta este unul dintre noile produse ale companiei „Schelkovo Agrohim”, care are un spectru larg de acțiune împotriva buruienilor anuale și perene mono- și dicotiledonate.

Link sponsorizat

Octava, OD are același efect asupra solului ca și produsele pe bază de rimsulfuron. Diferența constă în faptul că, perioada de acțiune a noului produs este cu mult mai îndelungată, decât în cazul analoagelor sale pe bază de rimsulfuron. Mai exact, Octava, OD acționează pe parcursul întregului sezon de vegetație!

Datorită formei preparative inovatoare – ulei dispersabil (OD) – substanțele active pătrund adânc în buruieni și blochează, în cel mai scurt timp, creșterea și dezvoltarea lor ulterioară. În funcție de condițiile meteorologice, erbicidul începe să își facă efectul la 4-6 ore după tratamentul culturilor, blocând creșterea buruienilor. Buruienile încetează din creștere, își schimbă culoarea timp de o săptămână și prezintă simptome de cloroză. Moartea completă a plantelor dăunătoare se atestă în decursul a 2-4 săptămâni, după utilizarea produsului.

În funcție de speciile de buruiene, de condițiile pedo-climatice și diverse fenomene meteorologice specifice anului de gestiune, perioada de acțiune protectivă a erbicidului poate atinge până la 8-10 săptămâni, după aplicarea acestuia.

Erbicidul este aplicat în combaterea unui spectru larg de buruiene: mei mărunt cu perișori (Panicum capillare), mohor (Setaria glauca), știrul salbatic (Amaranthus retroflexus), loboda albă (Chenopodium album), iarba lui Djonson (Sorgum halepense), curnuți (Xanthium strumarium), iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), volbură de câmp (Convolvulus arvensis), pălămida de câmp (Cirsium arvense), floarea soarelui – samuraslă, rapița – samuraslă, punguliţa de câmp (Thlaspi arvense).

O altă particularitate specifică a erbicidului Octava, OD constă în aspectul tehnologic al produsului. Produsul este capabil să înlocuiască mixul/amestecul din rezervor, compus din mai multe preparate, cu diferite substanțe active și mecanisme de acțiune. Drept consecință, agronomul nu va pierde timp pentru a pregăti soluția de lucru, impactul va fi maxim, iar recolta va spori.

Erbicidul Octava, OD este extrem de atent și fin în ceea ce privește cultura. Pe de o parte, culturile sunt absolut protejate de concurența buruienilor, iar pe de altă parte, este evitat potențialul stres pe care le-ar putea avea plantele ca urmare a tratărilor chimice. În astfel de condiții, hibrizii au un randament și mai mare decât în cazul tratării cu unele dintre cele mai eficiente amestecuri. Astfel, produsul Octava, OD poate fi numit, pe bună dreptate, erbicidul LIDER, grație acțiunii blânde și eficacității înalte în segmentul erbicidelor!

Link sponsorizat

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here