duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeOleg Negură, fermier: Cu Amistar®Prime Pack și soiul de grâu Pibrac am obținut cea...

Oleg Negură, fermier: Cu Amistar®Prime Pack și soiul de grâu Pibrac am obținut cea mai mare recoltă de până acum

Recomandate

Pentru rezultate maxime, produsele de calitate pentru protecția plantelor trebuie să meargă „mână de mână” cu genetica performantă, o spune Oleg Negură, administratorul GȚ Oleg Negură Ștefan.

Astfel, pentru cele peste 300 de hectare pe care le are în gestiune, agricultorul preferă să „facă tehnologie”, pentru că, afirmă acesta, altfel investiția nu asigură aportul dorit.

Iar pentru că tehnologia înseamnă în primul rând inputuri de calitate, de ani buni colaborează cu compania Syngenta, iar unul dintre produsele preferate despre eficiența căruia vom relata mai multe în continuare este Amistar®Prime Pack.

„Activez în agricultură din anii 90, o bună perioadă de timp din care colaborez cu Syngenta. De aproximativ trei ani, la cultura grâului utilizăm Amistar®Prime Pack. Mai întâi, a fost aplicat pe o suprafață mică, apoi am ajuns să-l utilizăm pe toată suprafața cultivată cu grâu.

Anterior, am testat și alte produse însă acestea nu și-au demonstrat eficiența. Avantajul lui Amistar®Prime Pack este că, după aplicare, chiar și pe plantele unde sunt semne vizibile de atac de făinare, acestea dispar, iar la peste două săptămâni după aplicare se observă că plantele sunt mai verzi, mai viguroase.

Cred că, produse cum ar fi Amistar®Prime Pack trebuie utilizate de către toți fermierii care respectă tehnologia, anume așa se obțin rezultate. Cu acest pachet, dar și soiul de grâu Pibrac am obținut cea mai mare recoltă de grâu de la fondarea întreprinderii – de 7 tone de grâu/ha. Pe loturile unde am utilizat recolta pentru însămânțarea loturilor, utilizând și pachetul Amistar®Prime, am obținut producții de 5 tone/ha, fără a avea probleme în controlul bolilor”.

amistar prime fungicid

Pentru al doilea tratament, pentru a asigura controlul bolilor cum ar fi septorioza sau ruginile, Oleg Negură a optat pentru produsul Elatus™ Era.

„Produsele Syngenta sunt despre eficiență foarte înaltă în controlul bolilor, o durată lungă de acțiune și cu impact minim asupra plantei. Le recomand cu încredere și altor fermieri care aleg să facă investiții în tehnologie”, a conchis agricultorul.

Pentru recomandări personalizate și detalii despre produs, puteți să contactați reprezentantul Syngenta din regiunea dvs:

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale