‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOrdin MADRM: Tăierea copacilor din păduri - strict interzisă

Ordin MADRM: Tăierea copacilor din păduri – strict interzisă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a emis un ordin, prin care dispune sistarea tuturor tipurilor de lucrări silvico-tehnice  în fondul forestier de stat.

Astfel, se interzice defrișarea copacilor din pădure, sub oricare formă: tăierea de produse principale, tăieri de produse secundare și alte tăieri.

Ordinul a fost expediat pentru informare și executare necondiționată Agenției Moldsilva și tuturor entităților subordonate, pentru ca administratorii entităților silvice să asigure respectarea și îndeplinirea acestuia.

Totodată, conform ordinului, entitățile subordonate Moldsilva vor recepționa masa lemnoasă recoltată în urma lucrărilor de exploatare a tuturor parchetelor.  

În context, recepționarea producției lemnoase în parchetele neflnaliza va fi efectuată în strictă conformitate cu prevederile Ghidului pentru lucrări de punere în valoare a masei lemnoase destinate exploatării, recepție, atestare a parchetelor, aprobat în anul 2017.

În cazul nerespectării prevederilor ordinului, administratorii entităților silvice vor fi sancționați disciplinar, în conformitate cu legislația, în vigoare.

‹ adv ›

Notă: Conform Ordinului nr. 81 din 13 martie 2020 au fost sistate toate tipurile de tăieri planificate pentru perioada anului curent în pădurile natural – fundamentale.

FOTO: gorjeanul.ro; imagine simbol.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›