‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 200 de tone de fructe s-au vândut la târgul „Ia Moldova acasă”

Peste 200 de tone de fructe s-au vândut la târgul „Ia Moldova acasă”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de struguri, mere, mure şi prune uscate, care au rămas cu roada peste iarnă, s-au întâlnit la cea de-a doua ediție a târgului „Ia Moldova acasă”. Prețurile au rămas la fel de accesibile ca și data trecută. Astfel, prețul unui kilogram de struguri a fost de 5 lei, iar o ladă cu mere – 70 de lei.

FOTO: facebook/Klumea

Potrivit organizatorilor, în total, la târg s-au adunat 27 de agricultori din toate colţurile ţării. În total s-au vândut peste 200 de tone de struguri, peste 35 de tone de mere, 2 tone jumătate de prune și peste 500 kg de mure.

Elena Briciuc, responsabilă de comunicare, solicitată de Agrobiznes a menționat că, majoritatea producătorilor care au participat la cea de-a II ediție a târgului au reușit să-și comercializeze roada pe care o aveau depozitată.

„Faptul că majoritatea producătorilor prezenți au reușit să-și vândă roada este deja un rezultat îmbucurător și important pentru toți cei care au pus umărul și au susținut acest târg”.

Diana Crudu, inițiatoarea târgului a scris pe o rețea de socializare că datorită acestui târg a reușit să-și vândă toți strugurii depozitați.

„Vă mulțumesc din suflet că m-ați ajutat să îmi vând toți strugurii! Nu am suficiente cuvinte pentru a-mi exprima recunoștința. Ultimele opt lăzi au mers spre o casă de copii! Eu nu credeam că există atâta solidaritate în societatea noastră. Voi continua să pun umărul ca și colegii mei să-și vândă strugurii, merele, nucile, prunele uscate pentru că în continuare situație este una delicată! Mă închin în fața voastră!”, a scris producătoarea.

FOTO: Foto: facebook/Klumea

Târgul de roadă locală a fost organizat a doua oară, după ce la prima ediție, 16 producători autohtoni au vândut peste 180 de tone de struguri și 10 tone de mere.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›