‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeștele infestat a ajuns și pe mesele elevilor de la Hâncești

Peștele infestat a ajuns și pe mesele elevilor de la Hâncești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Peștele infestat a ajuns și pe mesele elevilor de la Hâncești. În urma unor vizite inopinate, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (cu raza de acoperire a raionului Ialoveni) au efectuat  controale inopinate la 36 de instituții școlare și preșcolare și au depistat 3 loturi de pește cu paraziți.

Astfel, inspectorii au găsi loturi de 5 kg și 13,6 kg de pește congelat merluciu trunchi. Două dintre aceste loturi a fost livrate în blocurile alimentare ale instituțiilor de o firmă locală, iar un alt lot – de o altă companie.

FOTO: ansa.gov.md

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1300, a Procedurii elaborate de ANSA, dar și a contractelor de prestări servicii încheiat între instituțile  de învățământ și agenții economici, loturile de pește au fost ridicate și nimicite.

Amintim că la începutul lunii octombrie 73 de loturi de pește au ajuns în Republica Moldova fiind infestate cu paraziți. Laboratorul Republican de Diagnostică Veterinară, instituția responsabilă de testarea peștelui, nu a raportat despre analize Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, declara prim-ministra Maia Sandu. Drept urmare, peștele a ajuns în vânzare. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›