‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPetrolul rusesc a scăzut la prețul de 13 dolari per baril, cel mai mic...

Petrolul rusesc a scăzut la prețul de 13 dolari per baril, cel mai mic preț din martie 1999

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul petrolului rusesc marca Urals în Europa de Nord-Vest (NWE) a scăzut cu încă 3,20 dolari pentru un baril, comparativ cu vineri, până la cel mai scăzut nivel din martie 1999 – 13 dolari/baril (cif Rotterdam), scrie Mold-street.

Cotidianul Vedomosti susține că prețul petrolului a ajuns a fi mai mic decât cel al păcurii, iar datorită costului scăzut, începând cu 30 martie s-a format un netback negativ la export.

Altfel spus, costul livrării unui baril de petrol Urals de la Nizhnevartovsk (oraș din Siberia de Vest) către piețele de consum final, ținând cont de plata taxelor de export, este mai mare decât prețul petrolului pe piețele din Europa de Nord-Vest.

Jucătorii pieței nu exclud faptul că prețurile reduse se vor menține și în continuare, din cauza reducerii rafinării de țiței, ca urmare a scăderii semnificative a cererii de produse petroliere în lume.

Prețul petrolului a început să scadă în ianuarie 2020 din cauza pandemiei și a acțiunilor întreprinse de guverne în scopul combaterii acesteia. Plus, din cauza că nu a fost extins acordul OPEC +, începând cu 6 martie prețurile s-au redus și mai mult.

FOTO: news.ro; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›