‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPlatformă de colectare a legumelor în Dubăsarii Vechi

Platformă de colectare a legumelor în Dubăsarii Vechi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O platformă pentru colectarea legumelor a fost construită în satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, localitate cunoscută în special pentru plantațiile extinse de roșii. Tirurile care vin în localitate pentru a colecta legumele producătorilor și a le exporta vor staționa într-un loc special amenajat, iar procesul de colectare va avea loc sub supravegherea organelor de control. Platforma a fost construită în cadrul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”, realizat de PNUD Moldova. Pe viitor, se preconizează deschiderea unei case de sortare și ambalare, transmite IPN.

Potrivit lui Ghenadie Ivașcenco, reprezentant PNUD Moldova, platforma este văzută ca un centru logistic de asistare a procesului de colectare a legumelor, în special a roșiilor. Va fi practic o piață angro a exporturilor. Proiectul a fost fundamentat și de crearea unei uniunii de producători și exportatori de roșii din Dubăsarii Vechi. Circa 80% din familiile din Dubăsarii Vechi se specializează în creșterea roșiilor.

În sezonul roșiilor, pe platformă vor staționa câte două-trei tiruri pe zi. Platforma va activa non-stop. Cu timpul, Primăria vrea să transmită platforma asociației de producători, care să o folosească și pentru activități curente.

Construirea platformei a acostat 700 de mii de lei, majoritatea banilor fiind alocați de PNUD, cu cofinanțări ale Primăriei din Dubăsarii Vechi, Consiliului raional și Asociației de băștinași din Dubăsarii Vechi. În Dubăsarii Vechi sunt aproximativ 1500 de familii, 800 dintre care cultivă roșii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›