‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPomicultori din Moldova, într-o vizită de studiu în Polonia, pentru a afla mai multe...

Pomicultori din Moldova, într-o vizită de studiu în Polonia, pentru a afla mai multe despre tehnologii și inovații

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 15-18 ianuarie 2024, Asociația Moldova Fruct cu susținerea Elveției și a organizației Helvetas, prin Proiectul OPTIM organizează o vizită de studiu în Polonia, pentru a afla mai multe despre tehnologiile și inovațiile din domeniul pomiculturii, atât în cadrul celei de-a XIV-a ediții a expoziției TSW din orașul Kielce, cât și în teren.

Vizita are ca obiectiv familiarizarea producătorilor moldoveni de fructe cu cele mai recente tendințe și practici în producerea și comercializarea fructelor.

De asemenea, se urmărește preluarea experienței fermierilor polonezi în privința sistemelor inovatoare de formare a coroanei, a soluțiilor de prelungire a perioadei optime de recoltare a merelor și a introducerii de soiuri noi de perspectivă.

Misiunea cuprinde două zile de întâlniri cu fermieri și companii poloneze, în cadrul cărora producătorii și exportatorii noștri vor avea ocazia să exploreze tehnologiile moderne de producere a fructelor, soiurile de perspectivă, echipamentele moderne de sortare și ambalare, precum și soluțiile practice de marketing și logistică.

De asemenea, membrii delegației vor vizita Expoziția TSW 2024 din Kielce.

Nu va lipsi nici componenta comercială în cadrul acestei misiuni. Astfel, membrii delegației vor întreprinde o vizită la piața Angro Bronisze, unde au prestabilite întâlniri cu distribuitori de fructe sâmburoase și struguri de masă.

‹ adv ›

Acest eveniment este important pentru producătorii și exportatorii moldoveni de fructe, deoarece le oferă oportunitatea de a prelua cele mai bune practici și inovații de la una dintre cele mai dinamice piețe europene de fructe.

De asemenea, vizita va contribui la dezvoltarea unor parteneriate și transferul de tehnologii avansate în sectorul fructelor din Republica Moldova.

Moldova Fruct își va continua eforturile pentru progresul și creșterea continuă a sectorului, oferindu-le membrilor săi ocazia de a se alinia la cele mai bune practici internaționale. Doar împreună putem contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului de fructe din țară.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›