‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețurile mondiale pentru grâu scad

Prețurile mondiale pentru grâu scad

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O scădere accentuată a prețului de achiziție pentru grâu în cadrul unei licitații din Egipt, a condus la reducerea prețurilor pentru grâul din regiunea Mării Negre, care s-a dovedit a fi mai scump decât cel european.

Stocurile semnificative de grâu din Rusia, creșterea prognozelor privind exportul din SUA și UE, precum și prognoza recoltelor record ce ar putea fi obținute de India și Rusia, pe fondul scăderii prețurilor la cereale din noua cultură stabilite în contractele forward, au presat prețurile mondiale, scrie GrainTrade.

Majoritatea traderilor, din cauza lipsei ofertei și a incapacității de a forma loturi de export, au refuzat să cumpere grâu, în favoarea porumbului. Totodată, prețurile pentru grâul rusesc s-au redus la 220-223 dolari/tonă, însă cererea rămâne scăzută, deoarece comercianții așteaptă o scădere suplimentară a prețurilor.

Experții prognozează pentru acest an o recoltă de grâu moale în Rusia de 82 de milioane de tone, care va fi a doua cea mai importantă recoltă după recordul din sezonul 2017/18. Prognoza pentru recolta de grâu moale în UE a fost redusă de la 139,8 la 138,6 milioane de tone. Cu toate acestea, prognoza privind exportul de grâu moale din UE a crescut de la 30,5 la 30,6 milioane de tone.

Joi, bursa de la Paris a crescut sub influența creșterii prognozelor privind exportul pentru sezonul respectiv și următor, precum și reducerea valutei euro. Comercianții nu au acordat atenție scăderii speculative a prețurilor la Chicago.

Contractele futures pentru luna martie pentru grâu la bursa MATIF au crescut cu 0,25 euro/t, până la 192,75 euro/t. Iar în SUA, contractele futures pentru luna martie au scăzut cu 1,19- 1,84 dolari per tonă.

‹ adv ›

Întărirea dolarului agravează perspectivele de export ale cerealelor americane. Cu toate acestea, pe parcursul săptămânii, vânzările la export de grâu din SUA au crescut cu 8% până la 643 de mii de tone. De la începutul sezonului, Statele Unite au exportat 16,615 milioane tone de grâu, ceea ce este cu 14,09% mai mult decât în sezonul precedent.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›