‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimăria anunță cum se va desfășura comerțul produselor agricole în Chișinău

Primăria anunță cum se va desfășura comerțul produselor agricole în Chișinău

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Primăria Chişinău anunţă că va susţine, pe perioada stării de urgenţă, comercializarea produselor vegetale autohtone prin internet, pe teritoriul municipiului. Mai mult, autorităţile locale vor propune un proiect de decizie privind suspendarea provizorie a taxei locale pentru magazinele online, pe o perioadă nedeterminată.

Prevederi în acest sens au fost aprobate astăzi de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău. Totodată, e de remarcat că în procesul livrării produselor comandate online, se vor respecta, obligatoriu, normele pentru combaterea răspândirii infecţiei COVID-19 (utilizarea mijloacelor individuale de protecţie – mască de protecţie şi mănuşi).

De asemenea, Comisia a stabilit permiterea comerţului ambulant pentru gospodăriile ţărăneşti (de fermier), zilnic, între orele 06:00-14:00, cu produse agricole vegetale de producţie proprie, inclusiv material săditor şi semincer (din remorcă sau automagazin), în baza schemelor de amplasare emise de preturile de sector sau primăriile din suburbiile municipiului Chişinău, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19.

Totodată, s-a convenit acceptarea desfăşurării comerţului angro, zilnic, între orele: 06:00-17:00, cu produse agricole vegetale, material săditor, semincer de producţie proprie şi animale domestice, pe teritoriul amenajat din strada Cărbunari 9, aflat în gestiunea economică a Î.M. „Piaţa Centrală”, cu condiţia respectării normelor igienice pentru reducerea infecţiei prin coronavirus (minimum 3m, distantă între unităţile comerciale). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›