‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProceduri simplificate de control a navelor la sosire și plecare din porturile Republicii Moldova

Proceduri simplificate de control a navelor la sosire și plecare din porturile Republicii Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Operatorii de nave care vin sau pleacă în/dintr-un port situat pe teritoriul Republicii Moldova vor beneficia de proceduri simplificate de control.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la normele aplicabile în scopul facilitării traficului maritim internațional.

Regulamentul urmărește simplificarea procedurilor, a formalităților de raportare și a documentelor solicitate navelor la sosire sau plecare din porturile Republicii Moldova, conform rigorilor internaționale.

Astfel, navele care urmează să acosteze într-un port din Republica Moldova sunt obligate să transmită în prealabil, un set de date referitoare la încărcătura navei (declarația de marfă și declarația privind proviziile navei), lista echipajului, lista mărfurilor periculoase etc.

Procesarea din timp a acestor informații va contribui la evaluarea riscurilor legate de fraudă, de securitate și de mediu. 

Prin măsurile întreprinse, va fi eficientizată organizarea operării navelor în complexul portuar Giurgiulești, fapt ce va contribui la micșorarea timpului de staționare a acestora.

‹ adv ›

Totodată, reglementările vor avea efecte benefice în realizarea principiilor controlului frontierei de stat și în transparentizarea procedurilor de control al navelor.  

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›