‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleProducător polonez: Strategia de păstrare a merelor până la prețuri mai bune nu va...

Producător polonez: Strategia de păstrare a merelor până la prețuri mai bune nu va funcționa în acest sezon

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Păstrarea merelor în depozite frigorifice pentru o perioadă mai lungă de timp s-a dovedit a fi o strategie nu tocmai viabilă în acest sezon pentru Polonia, potrivit unui comerciant polonez de mere.

Mai mulți producători și colectori polonezi își țin produsele în continuare la păstrare în speranța unor prețuri mai bune, dar calitatea merelor nu permite ca această strategie să aibă succes, scrie Freshplaza.com.

„Până în prezent, a fost un sezon neobișnuit pentru merele poloneze. În timpul sezonului prețurile au fost atât de mici, încât vânzarea lor nu generau profit. Acest lucru a determinat producătorii să nu îngrijească livezile, deoarece oricum se simțea că va fi în zadar. Este posibil ca unele tratamente să fi fost realizate incorect sau omise. Acest lucru are un impact mare asupra perioadei de păstrare a merelor”, a explicat Mohamed Marawan, directorul general Sarafruit, producător și exportator de mere poloneze.

Potrivit lui Marawan, calitatea merelor depozitate la păstrare lasă de dorit, iar prețurile vor continua să scadă.

„În mod normal, prețurile vor scădea, deoarece merele depozitate au pielița cu puncte negre sau cu pulpa atacată de putregai. Producătorii ar fi trebuit să-și vândă produsele atunci când au avut șansa să obțină profit, în loc să aștepte prețuri mai mari pentru ei fără a analiza calitatea. Strategia de păstrare a merelor până la prețuri mai bune nu va funcționa în acest sezon. Calitatea mai mică înseamnă, de asemenea, că există mai puține posibilități în ceea ce privește piețele de export”, a mai adăugat Marawan.

Potrivit acestuia, din cauza calității scăzute, merele nu rezistă tranzitul din Polonia pe piețe precum India.

„Până când produsul ajunge la destinație, clienților ar putea să nu le placă ceea ce văd”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›