‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleProducătorii autohtoni realizează recoltarea soiurilor extratimpurii de caise

Producătorii autohtoni realizează recoltarea soiurilor extratimpurii de caise

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Acum câteva zile, producătorii autohtoni au început recoltarea soiurilor extratimpurii de caise. Printre acestea se numără Tsunami, Spring Blush, Wonder Cot, dar și Bucuria.

Potrivit lui Sergiu Popa, expert în pomicultură, recolta obținută în acest an diferă foarte mult de la o livada la alta, o bună parte din acestea fiind afectate de înghețurile de revenire înregistrate în această primăvară.

FOTO: Sergiu Popa; Soiul de cais Tsunami

„Am început recoltarea soiului Tsunami. Livada este amplasată în zona pomicolă centrală. Din cauza înghețurilor, recolta din livada ar fi cu circa 30% mai mică, însă este, comparativ cu celelalte livezi din țară, una chiar bună. Acest lucru se datorează inclusiv amplasării reușite. Pomii se află în anul 3 de la plantare, iar roada per hectar ar fi de circa 6 tone. Soiul a avut drept polenizatori: Big Red, Soledane, Pinkcot, Spring Blush. Acest soi se caracterizează prin fruct mare, formă rotundă-ovală, culoarea portocalie acoperită cu roşu pe 60-70% din suprafaţă, pulpa este fermă, suculentă. Este un soi ce merită a fi plantat datorită caracteristicilor și rezistenței destul de bune pe care o are”, ne-a explicat Sergiu Popa.

FOTO: Sergiu Popa; Soiul de cais Tsunami

Peste circa o săptămână, producătorii vor începe recoltarea soiurilor cum ar fi Rubista sau Pinckot.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›