‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii de soia din nordul țării au participat la un seminar informativ

Producătorii de soia din nordul țării au participat la un seminar informativ

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În data de 10 martie a avut loc seminarul informativ pentru producătorii de soia din Republica Moldova, organizat în cadrul proiectului „Creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea în lanțurile valorice interne și globale în special asectorului cultivării soiei”, finanțat de Uniunea Europeana și implementat de Agenția de Dezvoltare a Austriei (ADA), în parteneriat cu Donau Soja Austria și Centrul Educațional ProDidactica în colaborare MADRM și MECC.

Seminarul a fost găzduit de I.P. Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” din or. Bălți și a avut drept scop prezentarea bunelor practici privind cultivarea soiei și a soluțiilor inovatoare pentru producții eficiente, metode moderne de irigare a culturilor tehnice cât și întâlnirea cu furnizorii de inputuri pentru cultivarea soiei și a altor culturi în Republica Moldova.

La seminar au participat circa 50 de persoane interesate și producători de soia din raioanele de nord al R. Moldova.

În calitate de prezentatori au participat reprezentanți din Romania – compania „Olmix Plant Care” și Ucraina – „Expert Agroteh”, care au venit cu sfaturi practice în aplicarea elementelor tehnologice inovative în cultivarea soiei.

De asemenea, Proiectul a oferit participanților suport informativ cu referire la furnizorii de semințe de soia, cantitățile, prețurile, soiurile și categoria biologică.

Un interes sporit din partea participanților a fost remarcat la Prezentarea Ghidului practic: „Manual al Bunelor Practici de cultivare a soiei în Republica Moldova” –sfaturi practice în aplicarea tehnologiei convenţionale menite să încurajeze producătorii de a cultiva soia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›