‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAprobat: Producătorilor agricoli care au suportat pierderi de recoltă se vor achita impozitele din...

Aprobat: Producătorilor agricoli care au suportat pierderi de recoltă se vor achita impozitele din TVA rambursat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Statul va rambursa Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) producătorilor agricoli ai căror recolte au fost afectate de calamități, pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, iar avizul de Cabinetul de Miniștri.

Acesta prevede instituirea Programului de restituire a TVA producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia, precum și mecanismul de implementare a Programului. 

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022 sau a embargoului impus de Federația Rusă la importul producției de origine vegetală din Republica Moldova.

Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data solicitării. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023, inclusiv.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›