‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducția industrială a crescut cu 4,7% în prima lună a anului 2018

Producția industrială a crescut cu 4,7% în prima lună a anului 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Extinderea activității investitorilor străini în Zonele Economice Libere, în special în ramura industriei automotive, deschiderea piețelor externe, valorificarea oportunităților oferite de acordurile de cooperare economică internațională, creșterea cererii pe piața internă față de produsele industriale autohtone, evoluțiile pozitive ale sectorului agricol din anul trecut au constituit principalii factori ce au determinat creșterile din sectorul industrial.

Unele dintre cele mai influente industrii, care au determinat creșterea cu 4,7%, în luna ianuarie a acestui an, a fost și fabricarea băuturilor (+19%), prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor (+43%), prelucrarea și conservarea cărnii (+11%).

Industria alimentară, care reprezintă o ramură semnificativă a industriei prelucrătoare, s-a majorat cu 7,4%, fiind susținută de creșterile înregistrate la prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor (+43%), prelucrarea și conservarea produselor din carne (+11%), fabricarea produselor de brutărie (+15%), prelucrarea și conservarea peștelui (+68%) și altor produse alimentare (+38%). În același timp, au continuat descreșterile în industria de producere a uleiurilor și grăsimilor (-19%), precum și a produselor lactate (-7%).

Industria băuturilor a  înregistrat o creștere a producției fabricate cu 19%, iar a volumului exportat pe piețele externe – cu 48%. Aceste evoluții demonstrează că producătorii de băuturi s-au reorientat cu succes către alte piețe de desfacere decât cea rusă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›