‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProgramul de dezvoltare cu emisii reduse al Republicii Moldova până în anul 2030 a...

Programul de dezvoltare cu emisii reduse al Republicii Moldova până în anul 2030 a fost publicat în Monitorul Oficial

‹ adv ›
‹ adv ›

Programul de dezvoltare cu emisii reduse al Republicii Moldova până în anul 2030 a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite moldpres.md. 

În Program au fost identificate acțiunile-cheie în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) pentru sectoare precum energie, transport, clădiri, procese industriale, agricultură, folosința terenurilor, silvicultura și deșeuri. 

Acțiunile planificate se axează pe principiile economiei verzi, inclusiv eficiența energetică, dezvoltarea surselor regenerabile, aplicarea tehnologiilor performante de producere a cimentului și sticlei, agricultura conservativă, împădurire și management eficient al deșeurilor. 

Conform prevederilor Acordului de la Paris, în anul 2015 Republica Moldova și-a asumat, prin Contribuția Națională Determinată (CND1), angajamentul de a atinge, până în anul 2030, ținta necondiționată de reducere a emisiilor de GES cu 64% comparativ cu nivelurile anului 1990 și ținta de reducere condiționată cu 78%, cu suportul donatorilor internaționali.

În anul 2020, țara noastră și-a actualizat țintele de reducere a emisiilor de GES, raportând o reducere necondiționată de 70% a emisiilor de GES și de 88% – în mod condiționat. 

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii