FOTO: tourism.pskov.ru

Seceta înregistrată în timpul verii în Germania a avut un impact negativ asupra dezvoltării plantelor utilizate ca furaj pentru animale. Astfel, chiar dacă nu sunt nici la început de iarnă, proprietarii practic nu mai au fân bun pentru cai. Aceştia îşi hrănesc animalele cu stocurile pregătite pentru iarnă.

Ca urmare a deficitului, prețurile la fân în Germania au crescut considerabil. După cum spun proprietarii, acesta s-a dublat, dar nu mai este nimic de făcut – trebuie să plătească pentru furaje indiferent de cost. Intermediarii vând un balot de fân cu 80 de euro. Cum se vor descurca proprietarii de cai în timpul iernii, încă nu este clar.

Între timp şi relația dintre cumpărători și furnizori a devenit destul de tensionantă. Pe de o parte, furnizorii doresc să profite de moment și să câștige cât mai mult, dar, pe de altă parte, dacă îi vor dezamăgi pe clienții lor obișnuiți cu prețuri înalte, cine știe dacă aceştia îi vor mai contacta pe viitor, când nu vor fi probleme cu fânul.

Ca opțiune, proprietarii de cai planifică să cumpere fân bun de peste hotare, de exemplu importându-l din Polonia. Dar nici importul nu va asigura costuri mai mici.

Institutul pentru Nutriția Animalelor de la Universitatea din Leipzig a pregătit un manual de instruire special pentru fermieri, în care sunt prezentate alte alternative ce pot fi utilizate în nutriţie, cum ar fi morcovii și sfecla ce pot compensa parțial lipsa fânului.

Unele grajduri deja sunt pustii, proprietarii au scos animalele la vânzare sau le-au trimis la un adăpost de cai din Flensburg, deoarece nu au cu ce-i întreţine. În acest an, 152 de cai deja sunt în adăpostul din Flensburg, mai mulţi decât pe întreaga perioadă de întreţinere din anul trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here