‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProtestele fermierilor - amânate până pe 19 iunie. Urmează o săptămână de negocieri

Protestele fermierilor – amânate până pe 19 iunie. Urmează o săptămână de negocieri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După două zile de proteste organizate în raioanele Moldovei, Consiliul Asociației Forța Fermierilor – inițiatoarea acestora, a organizat o ședință la care au fost discutate acțiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare.

În baza dezbaterilor, reieșind din părerile majorității agricultorilor din teritoriu și ținând cont de propunerea parvenită ieri din partea prim-ministrului privind organizarea unei noi runde de negocieri pentru calcularea compensațiilor pentru agricultori (ce pot fi alocate din Fonduri Europene), organul de administrare a Asociației a luat mai multe decizii:

  1. Pe parcursul săptămânii viitoare să participe activ în negocieri cu reprezentanții autorităților pe subiectele îndeplinirii revendicărilor fermierilor, cu axarea pe problema acordării urgente a sprijinului financiar agricultorilor mici și mijlocii pentru culturile din prima grupă, achitarea urgentă a datoriilor la subvențiile și impunerea portului Giurgiulești să exporte prioritar producția agricolă moldovenească.
  2. Să organizeze mai multe întruniri în toate raioanele țării în vederea informării și mobilizării numărul maximal de agricultori la acțiunile demarate de asociația Forța Fermierilor.
  3. În cazul în care nu vor înregistra progrese în negocieri, confirmate în scris de către prim-ministru, luni, 19 iunie fermierii anunță că vor organiza un protest de amploare cu tehnica agricolă în capitală și în toată țară, cu posibilă blocare a tuturor traseelor principale pentru anumită perioadă.
‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›