‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPurcari Wineries se extinde în Turcia

Purcari Wineries se extinde în Turcia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Purcari Wineries, producător de vinuri din Republica Moldova, România şi Bulgaria, inclus în indicele BET al Bursei de Valori de la Bucureşti, a anunţat achiziţia participaţiei de 90% la compania HTA Danismanlik Turizm Dis Ticaret Limited Sirketi din Turcia, notează mold-street.com.

Pachetul minoritar de 10% va fi păstrat de administratorul de afaceri Husnu Tayanc (om de afaceri turc, care are afaceri şi în Republica Moldova n.r.), partener local al Purcari, potrivit unei note informative de la Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB).

Parte din strategia de extindere

„Compania este situată la adresa Sultan Selim Mah Eski Buyukdere Cad No 61 Uşa Interioară No 2 Kagıthane/ Istanbul, Republica Turcia. Înfiinţarea companiei în Turcia este un pas înainte pentru a spori amprenta şi poziţia Purcari pe piaţă, în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa.

Actuala achiziţie face parte din strategia comercială a Grupului de dezvoltare de noi pieţe, după deschiderea unui birou necomercial de reprezentare în China în 2019 şi a unei companii comerciale în Ucraina în 2021”, se arată în comunicatul Purcari Wineries.

Producătorul de vinuri şi alte băuturi alcoolice a înregistrat venituri de 253 de milioane de lei româneşti (circa 51 milioane euro) în primele trei trimestre de anul trecut, în creştere cu 26% faţă de datele de la finele lui septembrie 2022, şi un profit net de 43,8 milioane de lei (circa 8,.8 milioane euro), plus 24%.

A ajuns la o valoare de piaţă de 120 milioane euro

Acţiunile WINE se tranzacţionează în urcare cu 62% în ultimele 12 luni, pe un BET în creştere cu 29% şi o capitalizare de circa 600 de milioane de lei româneşti (peste 120 milioane euro).

Datele publicate de Purcari Wineries arată că principala piață pentru băuturile sale este România cu o cotă de circa 59%, urmată de Republica Moldova – cu 18%, Polonia – cu 6%, Ucraina – 2%, Cehia și Slovacia – 2%.

Purcari Wineries Public Company Limited din Cipru (cu brăndurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est.

‹ adv ›

Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria.

Grupul, listat din 2018 la Bursa de Valori București cu simbolul WINE, este condus de Victor Bostan, care controlează circa 20% din capital, iar printre investitori se numără Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, Firebird, East Capital, Dedeman și Norges Bank.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›