‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 2 mai, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPurcari Wineries și-a majorat profitul cu circa 45% în 2023

Purcari Wineries și-a majorat profitul cu circa 45% în 2023

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorul de vinuri Purcari Wineries, unul din principalii producători din Europa Centrală și de Est, a anunțat că profitul net a ajuns la 59,6 milioane lei româneşti (circa 12 milioane euro) în 2023, în creștere cu 45% față de 2022, potrivit datelor publicate la Bursa de Valori București (BVB), notează mold-street.com.

Potrivit companiei, veniturile la nivel de Grup au crescut cu 22% față de anul precedent, ajungând la 369,4 milioane lei româneşti (72,3 milioane euro).

În trimestru patru din 2023 veniturile au crescut cu 14%, în timp ce Profitul net și EBITDA s-au majorat de 2,7 ori și cu 21% față de cifrele ajustate din Trimestrul 4 din 2022. 

„Anul precedent a fost unul dificil pentru regiunea noastră, dar ne-am descurcat bine și suntem mândri de rezultatele obținute, depășind din nou ghidajul anunțat.

Așteptăm cu încredere o creștere robustă în viitor, valorificând brandurile noastre puternice, relația solidă cu piața, o bază excelentă de active și o echipă talentată”, a declarat Victor Bostan, Director Executiv al Purcari Wineries şi cel mai mare acţionar al grupului ce înglobează mai multe vinării din Republica Moldova, România şi Bulgaria.

În România, veniturile s-au majorat cu 22% anul trecut față de 2022.

Compania transmite că a fost o creștere puternică pentru toate brandurile pe toate canalele, Purcari fiind pe primul loc, urmat îndeaproape de Crama Ceptura, Bardar și, respectiv, Bostavan.

În Republica Moldova vânzările au crescut cu 4% an la an, iar vinurile premium Purcari și-au reconfirmat calitatea și atractivitatea, crescând pe toate canalele, atât ca valoare cât și volum, susţine producătorul.

‹ adv ›

În Polonia vânzările au fost similare cu cele din 2022 în contextul unei reveniri puternice în ultimul trimestru din 2023, iar în Cehia şi Slovacia a continuat tendinţa de recuperare dupa un început de an slab.

Pentru anul 2024, Purcari Wineries planifică o creștere cu 16-20% a veniturilor totale, cu 26-29% – a marjei EBITDA şi cu 14-16% – a profitului.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›