FOTO. Rancho Syngenta – platforma geneticii de ultimă generație și a tehnologiei de performanță

1169
Link sponsorizat

Pe data de 1 august, compania Syngenta a organizat cea de-a VI-a ediție a evenimentelor la Lotul demonstrativ Platformă care a avut loc în raionul Soroca. Peste 300 de producători agricoli au participat la acest eveniment care este unul dintre cele mai de amploare în țara noastră.

Conceptul de lot platformă este dezvoltat cu succes de Syngenta de 6 ani și reușește să prezinte fermierilor noutățile companiei, dar și retrospectiva sezonului agricol. În cadrul ediției curente au fost organizate 4 ateliere de lucru, prin intermediul cărora au fost prezentate inovațiile companiei la cultura de porumb, floarea soarelui, tratament sămânță cereale și oferta de produse la cultura de rapiță pentru sezonul 2019-2020.

Astfel, participanții au fost distribuiți în module de interes unde reprezentanții Syngenta au prezentat ultimele noutăți în tehnologiile de cultivare a florii soarelui, a porumbului care au putut fi văzute în lot și oferta hibrizi de rapiță și tratament semințe cereale. Cum rezultatele optime se obțin cultivând varietăți înalt productive, ca cele de la Syngenta, împreună cu o eficientă strategie de protecție, au fost prezentate și programele de protecție la culturile date, compania având un portofoliu complex de produse de cea mai înaltă calitate.

Link sponsorizat

Evenimentul a fost inaugurat de Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta Moldova, care a amintit că scopul și conceptul acțiunii a fost dezvoltat în dorința de a aduce mai mute noutăți fermierilor. Acesta a menționat că echipa Syngenta, alături de partenerii cu care colaborează, formează echipa ce dezvoltă, creează și aduce tehnologii care să bucure fermierii, să asigure producții și rezultate.

Invitații au avut posibilitatea de a vedea direct în câmp cum s-au dezvoltat cei 14 hibrizi de porumb și 8 hibrizi de floarea soarelui din lotul platformă din anul curent.

Pornind de la faptul că fiecare an este unul diferit și trebuie abordat ca atare, iar strategiile nu pot fi copiate, dar trebuie dezvoltate, Alexandru Neamțu, Reprezentant Vânzări Syngenta Moldova, a menționat noua gamă de hibrizi de porumb care arată promițător: SY CHORINTOS, SY ORPHEUS și SY ZEPHIR. Doi dintre aceștia – SY CHORINTOS și SY ORPHEUS fac parte din noua generație de hibrizi ARTESIAN™ adaptați pentru utilizarea eficientă a resurselor de apă în condiții diferite de climă și tehnologie având un sistem radicular bine dezvoltat.

Daniela Răduică, Marketing Manager Semințe Unitatea Comerciala România, a menționat că, Syngenta propune hibrizi de floarea soarelui din ce în ce mai productivi și a prezentat varietățile adaptate tehnologiei Clearfield®: NK NEOMA, SY DIAMANTIS, care au demonstrat că pot oferi producții înalte în gospodării, dar și hibrizii recomandați pentru tehnologiile Clearfield® Plus și Express®. Producătorii au fost interesați și de segmentul High Oleic, un segment de nișă, inclusiv pentru fermierii de la noi.

Teodor Chelaru, Marketing Manager Erbicide pentru Europa de Est, a remarcat că, o mare parte din produsele destinate pentru protecția plantelor au fost elaborate urmare a solicitărilor parvenite din partea producătorilor, iată de ce câștigă tot mai mult teren în Republica Moldova. Astfel, au ajuns în topul preferințelor fermierilor și aduc beneficii și siguranță la culturile pe care le cultivă produsele: ELUMIS®, LUMAX®, MILAGRO PLUS®, DUAL GOLD®, GARDO GOLD®.

Evenimentul a fost unul complex, unde fermierii au avut posibilitatea să vadă varietățile și eficacitatea produselor de protecția plantelor aplicate în lot și să împărtășească din rezultatele obținute în campania din anul precedent.

Producătorii care au dezvoltat un parteneriat de durată cu Syngenta au confirmat că materialul semincer are un rol important în obținerea recoltelor de calitate, dar și bogate. Vladimir Ivanov, gazda evenimentului, directorul SRL Soragrovis, a spus că, după mai multe încercări a reușit să identifice hibrizii cei mai buni pentru zona de nord.

„Conlucrăm cu Syngenta de mai mulți ani. Am înregistrat rezultate foarte bune la hibrizii NK NEOMA (tehnologia Clearfield®) și SUMIKO (tehnologia Express®), iar acestea ne fac să continuăm colaborarea cu Syngenta. Ne-am convins că aceste varietăți fac față condițiilor din zona noastră. Pentru noi 3 tone de floarea soarelui la hectar nu mai reprezintă un rezultat, avem recolte cu mult mai bune. Fiecare cultură trebuie să fie curată de buruieni, să fie hrănită la timp, protejată de boli și dăunători și atunci poți să aștepți recolte bogate. Invităm producătorii să participe și la campania de recoltare, pentru că recoltele o să vorbească de la sine”.

Serghei Rîmiș, director Opti Agro SRL, or. Edineț

„Cu Syngenta și cu produsele propuse de această companie lucrăm din anul 2009. Le aplicăm pe toată suprafața pe care o prelucrăm, de circa 1200 de hectare. Semănăm doar hibrizi de la compania Syngenta, pentru că până acum nu am identificat nici un hibrid mai bun. Atât semințele, cât și inputurile s-au manifestat foarte bine. Particip la evenimentul organizat de Syngenta pentru a afla mai multă informație despre rapiță și despre noile varietăți de porumb”.

Tudor Duminica, agronom-șef Cutezătorul Agricol SRL, s. Recea, r. Râșcani

„Conlucrăm cu Syngenta de aproximativ 10 ani. Suntem mulțumiți atât de recoltele obținute de la hibrizi, cât și de produsele de uz fitosanitar. Produsele pentru tratarea semințelor au arătat rezultate foarte bune, adică a fost asigurată protecția plantelor în primele faze de dezvoltare la culturile spicoase. Pentru protecția în timpul vegetației am administrat produsele ALTO SUPER® și AMISTAR XTRA®, preparate care nu au concurență pe piață. Echipa Syngenta este mereu alături de noi, ne oferă informații și suport la momentul potrivit. Evenimentul organizat este la cel mai înalt nivel, s-a prezentat multă informație utilă, au fost prezenți specialiști care ne-au răspuns la multe întrebări ce ne preocupă, am reușit să învățam foarte multe. Vom colabora și pe viitor datorită rezultatelor pe care le obținem an de an”.

Tatiana Pavliuc, director Plaiul Bârlădean SRL, s. Bârlădeni, r. Ocnița

„Cu această companie lucrăm din anul 1999. Folosim mai multe produse care sunt de calitate înaltă, apelăm la specialiștii calificați care ne ajută să facem alegerea corectă pentru diferite probleme. Apreciem și preparatele pentru tratarea semințelor DIVIDEND STAR® și CELEST TOP®, hibrizii din portofoliu. Seminarele organizate în câmp sunt binevenite, pentru că vedem rezultatele pe viu. Vom colabora cu Syngenta și pe viitor, nu doar la culturile tehnice, dar și la creșterea legumelor, fructelor. Cele 250 de hectare de livadă le prelucrăm cu preparate de la această companie, care sunt parte a schemei de protecție. La eveniment au fost prezentate produse noi pe care încă nu le aplicăm, s-a discutat și despre cum se comportă hibrizii în diferite condiții”.

Victor Bajereanu, director SRL Vilora, s. Stolniceni, r. Edineț

„Avem în gestiune 1300 de hectare de teren agricol, dintre care 1200 de culturi de câmp și 100 de livadă. Compania Syngenta este un partener de încredere, colaborăm cu ea de mai mulți ani. Primii hibrizi de floare soarelui și de porumb cultivați în gospodăria noastră și primele produse de uz fitosanitar au fost de la Syngenta. Apreciez această companie, deoarece știu că investesc mult în cercetare, iar rezultatele pe care le obținem confirmă acest efort. Evenimentele organizate de Syngenta au devenit deja o tradiție, venim cu mare drag pentru că aflăm foarte multă informație utilă și necesară. Pe loturile demonstrative avem posibilitatea de a vedea varietăți și tehnologii noi pe care ne străduim să le introducem în practica gospodăriilor noastre. Cred că Syngenta este lider pe piața locală atât la capitolul hibrizi, cât și produse pentru protecția plantelor, care sunt eficiente și de cea mai înaltă calitate. Recomand colegilor care folosesc tehnologii moderne să aplice produsele de la Syngenta”.

Nicolae Rotari, gospodăria agricolă Frapex Agro din satul Fundurii-Vehi, raionul Glodeni

„Prelucrăm 1200 de hectare de pământ arabil pe care cultivăm porumb, grâu, floarea soarelui. Cu Syngenta colaborăm din anul 2003, semănăm hibrizi de porumb, care sunt foarte performanți. Echipa este una foarte competentă, factorul uman fiind unul decisiv. Proprietatea hibrizilor de la Syngenta, pe lângă faptul că dau recolte înalte, este că pierd rapid umiditatea din bob. Doresc echipei Syngentă multă perseverență și mult succes”.

Evenimentul a culminat cu un program festiv și o tombolă cu premii.

Syngenta este o companie internațională de vârf, cu peste 28 de mii de angajați în mai mult de 90 de țări, toți dedicați scopului de a elibera potențialul plantelor. Prin cercetare, o prezență globală și angajament față de partenerii săi, contribuie la creșterea productivității culturilor, protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și calității vieții. Syngenta este lider în business-ul agricol din țară. În Republica Moldova Syngenta a fost înregistrată în anul 2001 (inițial ca reprezentanța locală a grupului elvețian Syngenta), dar pe piața de protecție a plantelor și a semințelor din Moldova este prezentă de 20 de ani.

Link sponsorizat

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here