‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecomandări ANSA pentru exportatorii de vin și de produse pe bază de must și...

Recomandări ANSA pentru exportatorii de vin și de produse pe bază de must și de vin

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează exportatorii de vin şi de produse obținute pe bază de must şi de vin, despre cerințele Acordului de Asociere dintre Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeana a Energiei Atomice și statele membre, pe de altă parte.

Astfel, Guvernului Republicii Moldova și-a asumat angajamentul de a proteja indicațiile geografice enumerate în anexa XXX-D a prezentului acord, împotriva:

  1. Oricărei utilizări comerciale, directe sau indirecte, a unei denumiri protejate.
  2. Oricărei utilizări abuzive, imitări sau evocări, chiar dacă originea adevărată a produsului este indicată sau dacă denumirea protejată este tradusă, transcrisă, transliterată sau însoțită de expresii precum: „stil”, „tip”, „metodă”, „produs(ă) ca la/în”, „imitație”, „gust”, „similar” sau alte formulări similare.
  3. Oricărei mențiuni false sau înșelătoare privind proveniența, originea, natura sau calitățile esențiale ale produsului, care apare pe partea interioară sau exterioară a ambalajului, în materialul publicitar sau în documentele referitoare la produsul în cauză, precum și împotriva ambalării produsului într-un mod care să creeze o impresie eronată cu privire la originea acestuia.
  4. Oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului.

Totodată, (conform cerințelor art. 25(6) din Legea nr. 57/2006) informația de pe etichetă sau de pe ambalajul de desfacere a vinurilor, a produselor obținute pe bază de must și de vin, destinate exportului, nu trebuie să încalce angajamentele pe care Republica Moldova şi le-a asumat în baza tratatelor bilaterale/internaționale.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă exportatorilor de vinuri și produse obținute pe bază de must și de vin, să-și revizuiască modul de marcare și de etichetare a produselor destinate exportului, pentru a evita orice încălcare a prevederilor acordului dat.

ANSA își manifestă deschiderea față de operatori pentru orice suport consultativ și informațional.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›