‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecord absolut de temperatură înregistrat de când se fac măsurări meteorologice

Record absolut de temperatură înregistrat de când se fac măsurări meteorologice

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Hidromoteorologic de Stat, ieri, 02 februarie 2020 au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi semnalate în ultimele decenii în prima decadă a lunii februarie, de când au loc observațiile meteorologice.

„În Tiraspol au fost înregistrate +18°C, iar din anii 45 (de când se fac măsurări meteorologice continuu) asemenea temperaturi nu au mai fost înregistrate. Per general, pe întreg teritoriul țării temperaturile au fost înalte. În această perioadă, temperatura medie depășește cu aproximativ 10 grade valorile normale. Au fost perioade în care mercurul din termometre urca până la 20°C în luna februarie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat în prima decadă a lunii”, a explicat Tatiana Mironova, Şef DMA.

Amintim că, săptămâna trecută temperatura medie săptămânală a aerului a fost mai ridicată faţă de valorile normei cu 4,5-6,0ºС şi a constituit +1,0..+2,5ºС, ceea ce se semnalează în medie o dată în 5-7 ani. Temperatura maximă a aerului a urcat în teritoriu până la +13ºС (22 ianuarie, staţia meteorologică Bălţata, Tiraspol).

FOTO: ticbeat.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›