‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRepublica Moldova în topul celor mai mari producători mondiali de nuci

Republica Moldova în topul celor mai mari producători mondiali de nuci

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Factorii ecologici din Republica Moldova sunt favorabili pentru creșterea și dezvoltarea nuciferelor. Pomii de nuc, ce sunt cei mai des plantați, necesită precipitații de circa 800 de mm pe an și nu se formează recolte la temperaturi înalte. Având un asemenea potențial natural, care, totuși, este poziția Republicii Moldova în topul producătorilor mondiali de nucifere?

Pe arena internațională producătorii – lideri demult și-au confirmat pozițiile. Astfel, China este cel mai mare producător de nuci. Astfel, în sezonul 2016-2017, în țară au fost produse peste 1,06 milioane de tone, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din producția totală de nuci din lume. Un chinez consumă în medie 1,8 kilograme de nuci anual, potrivit Worldatlas.com.

Un alt producător important este SUA, care ocupă locul al doilea la capitolul producția mondială de nuci. Aceasta asigură aproape o treime din producția globală de nuci. Cea mai mare cantitate fiind produsă în California. Regiunile Sacramento și San Joaquin Valley din California la fel sunt renumite la acest capitol. În 2016-2017, SUA a produs 607810 de tone de nuci.

Interesant este faptul că, printre principalii producători de nucifere în sezonul 2016-2017 se regăsește și Republica Moldova ce s-a clasat pe locul 7 în top. Aceasta a fost devansată de UE, Ucraina, Chile și Turcia.

 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›