‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova se retrage din Acordul internațional cu privire la zahăr

Republica Moldova se retrage din Acordul internațional cu privire la zahăr

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova se retrage din Acordul internațional cu privire la zahăr, încheiat la Geneva în 1992. Totodată, încetează calitatea de membru a țării noastre în Organizația Internațională a Zahărului (ISO).

Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri, urmare a analizei tendințelor de dezvoltare a ramurii producerii zahărului, stocurilor de zahăr existente, precum și a consultării opiniei mediului de afaceri, transmite Moldpres

Inițiativa a fost propusă de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), după consultările cu Uniunea Producătorilor de Zahăr din Moldova și alți producători din sectorul zahărului din țară.

„Retragerea din Acordul internațional cu privire la zahăr a fost propusă în baza determinării eficienței și randamentului participării Republicii Moldova în Organizația Internațională a Zahărului. Astfel, s-a constatat că țara noastră nu a înregistrat beneficii”, a punctat vicepremierul Vladimir Bolea.

Retragerea Moldovei din Acordul nominalizat nu va avea consecințe pe plan intern, la nivel bilateral, regional sau multilateral și nu va crea impedimente la încheierea altor tratate.

În proiectul aprobat de Guvern este specificat că aprobarea deciziei va avea doar consecințe financiare pozitive pentru bugetul public, ceea ce se va reflecta prin economisirea sumelor de bani aferente cotizației la ISO, pe care țara noastră o achită în prezent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›