‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova va avea o hartă interactivă a plantațiilor de pomușoare

Moldova va avea o hartă interactivă a plantațiilor de pomușoare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Surse din cadrul proiectului Îmbunătățirea Productivității și Accesul la Piață al producătorilor de pomușoare (AMIB), implementat de Asociația Obștească Centrul de Consultanță în Afaceri, au comunicat în exclusivitate pentru Agrobiznes că în curând va fi finalizat procesul de elaborare a unei hărți interactive ce va conține informații despre plantațiile de culturi bacifere (pomușoare) din Republica Molodva. Harta va fi un instrument util atât pentru exportatori, furnizori de preparate de uz fito-sanitar, caserole, echipamente, proprietari ai punctelor de colectare, cât și pentru cei care doresc să inițieze o afacere în sectorul bacifer.

Potrivit sursei citate, harta va conține referințe despre suprafețele plantațiilor, soiurile cultivate raportate la raion/comună/sat, precum și suprafețele totale per raion.

Sursa precizează că harta interactivă se bazează pe datele obținute în cadrul implementării proiectului AMIB și a fost întocmită urmare a informației oferite de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Biroul Național de Statistică, Administrația Publică Locală, asociațiile de profil, fermieri.

Harta va reprezenta un produs informativ, fără a preciza adresele și contactele fermierilor. Totodată, modificarea datele se va realiza în regim on-line, după operarea acestora în baza de date.

Potrivit autorilor, harta va putea fi integrată pe site-urile și portalurile companiilor din domeniu, pentru un impact maxim asupra sectorului.

Proiectul Îmbunătățirea Productivității și Accesul la Piață al producătorilor de pomușoare din Republica Moldova este implementat în 2016 -2018, de către AO Centrul de Consultanță în Afaceri, finanțat de Fundația HEKS-Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›