‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
0.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSeminar: Tehnologii de cultivare, recoltarea mecanizată și post-recoltare a morcovului și cepei

Seminar: Tehnologii de cultivare, recoltarea mecanizată și post-recoltare a morcovului și cepei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Legume (APEL), pe data de 15 noiembrie organizează seminarul informativ-practic dedicat tehnologiilor moderne în cultivarea, recoltarea și post-recoltarea morcovului și cepei, analiza pieței interne și externe de ceapă și morcov.

Evenimentul este structurat în două părți – teoretică și practică – oferind o experiență amplă privind procesul integrat de producere și marketing ce contribuie la asigurarea unui produs de înaltă calitate gata pentru a ajunge pe mesele consumatorilor.

Data: 15 noiembrie.
Ora: 10:00.
Locație: Primăria satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

‹ adv ›

Activitatea este organizată de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Legume (APEL) cu susținerea Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală, USAID.

Pentru a participa, completează formularul aici.

De ce să participi?

Este o oportunitate de a învăța cum să optimizezi procesele de producție pentru două dintre cele mai populare legume: morcovul și ceapa.

‹ adv ›

Utilizarea tehnologiilor avansate în agricultură nu doar că îți eficientizează munca, dar și deschide accesul către piețe de desfacere noi, interne și externe.

Agenda și invitații evenimentului:

  • 10:00-10:15 – Cuvânt de salut susținut de președintele APEL, Daniela Avraman și Rodion Gudîm, Manager sector produse procesate, proiect USAID/PCRR
  • 10:15-11:00 – Caracteristici ale tehnologiei de cultivare a cepei și morcovului cu mecanizarea completă a tuturor proceselor tehnologice cu ajutorul specialistului Serghei ALBA, agronom consultant în legumicultură, vei descoperi cum mecanizarea fiecărui proces de producție poate transforma întreaga cultură, reducând semnificativ costurile și crescând calitatea produsului final.
  • 11:00-11:45 – Cerințele de calitate pentru morcov și ceapă și parametrii de păstrare vor fi enumărate de Dr. Andrei Cumpanici, manager în siguranța alimentelor și sustenabilitate în cadrul proiectului USAID/PCRR, va explora standardele esențiale de calitate și parametrii optimi de păstrare pentru a garanta prospețimea produsului până la momentul livrării.
  • 11:45-12:30 – Analiza pieței de ceapă și morcov: evoluția importurilor și exporturilor va fi prezentată de expertul în marketing și vânzări Vasile Pojoga, care îți va oferi o privire detaliată asupra dinamicii pieței: care sunt țările cu cea mai mare cerere, evoluția prețurilor și a cantităților de morcov și ceapă exportate. Aceasta este informația necesară pentru a înțelege mai bine oportunitățile de export și a lua decizii de afaceri mai informate.
  • 12:30-13:30 – Pauză de prânz.
  • 13:30-15:00 – Demonstrații practice în câmp.

A doua parte a evenimentului va include sesiuni practice de recoltare mecanizată cu combine, demonstrând eficiența recoltării automate a morcovului, urmate de procesele post-recoltare, inclusiv sortarea, spălarea și ambalarea, alături de Ion Cojocaru, manager la „SANDUNELU” SRL.

Participă și adu-ți afacerea la următorul nivel!

‹ adv ›

Pentru legumicultorii care doresc să-și îmbunătățească tehnologiile și să răspundă cerințelor de calitate de pe piață, acest eveniment reprezintă o șansă excelentă de a învăța de la experți, de a face schimb de experiențe și de a înțelege piața în profunzime.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›