‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 1 noiembrie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriSerghei Bîcov - condimente naturale produse la Comrat cu dragoste pentru Moldova

Serghei Bîcov – condimente naturale produse la Comrat cu dragoste pentru Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Serghei Bîcov s-a născut în Ucraina. Dragostea pentru o moldoveancă l-a adus în Republica Moldova. Aici, pe lângă o familie reușită, Serghei a construit și continuă să dezvolte o afacere cu gust condimentat.

La Comrat, familia Bîcov prepară cele mai parfumate condimente, condimente fără de care mîncarea nu ar avea savoare.

O parte din acestea le importă, în special boabele de piper negru, însă legumele deshidratate din componența amestecurilor sunt legume autohtone.

‹ adv ›

Familia Bîcov ne spune că în componența condimentelor produse de ei nu vom găsi sare, coloranți, arome artificiale, iar ambalajul este certificat.

La o distanță de trei ani de la demararea afacerii, astăzi aceștia produc și ambalează peste 100 de tipuri de condimente și nu doar pentru mâncare, ci și pentru băuturile calde.

Spre exemplu, în gama condimentelor produse de ei veți găsi și condimente „Pentru Cafea”, o premieră absolută pentru Moldova, spre exemplu consumatorii înrăiți de cafea vă pot confirma că scorțișoara, piperul roșu, pudra de roșcoave intensifică gustul cafelei și îi dau o savoare aparte.

‹ adv ›

Pe lângă investiția în utilaj, familia Bîcov a făcut și o altfel de investiție, în educația fiicei lor. Iulia Bîcov și-a făcut studiile în domeniul economiei și marketingului în Cipru, iar astăzi a revenit acasă în Moldova ca să pună umărul la dezvoltarea afacerii părinților.

Anul 2020 a lovit în afacerea cu condimente, întrucât o bună parte din clienții lor proveneau din domeniul HORECA, iar suspendarea activității acestora a dus inevitabil la scăderea cifrei de afacere.

Dar, necătând la acest aspect ei rămân optimiști, pentru că sunt siguri că odată ce consumatorii descoperă condimentele lor rămân clienți fideli ai boabelor și amestecurilor preparate la Comrat.

‹ adv ›

Familia Bîcov preconizează să achiziționeze și o serie de utilaje care le-ar ușura munca. În prezent, o bună parte a procesului de tocare a plantelor are loc manual, tocmai de aceasta un tocător și un dozator le-ar prinde foarte bine.

Dacă astăzi ei reușesc să producă în medie 800–1000 de pliculețe de condiment, odată cu tehnologizarea procesului de producere capacitatea s-ar putea dubla sau chiar tripla.

Cea mai mare provocare rămâne cucerirea cotei de piață. Într-o concurență acerbă cu condimentele de import, de multe ori de calitate îndoielnică, producătorii speră că moldovenii vor aprecia onestitatea și corectitudinea cu care sunt procesate și ambalate produsele lor.

Se spune că cei mai iscusiți bucătari sunt bărbații. În familia Bîcov doar dragostea pentru gătit și experimentat a lui Serghei a dus ca de la o mare pasiune să se nască o mică afacere, mică dar cu un potențial de dezvoltare enorm.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›