‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 29 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSergiu Boșcănenanu: Sistemul Pergola permite îmbunătățirea calității și sporirea recoltei de struguri

Sergiu Boșcănenanu: Sistemul Pergola permite îmbunătățirea calității și sporirea recoltei de struguri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a efectuat  joi, 13 iulie, o vizită de lucru în raionul Strășeni. Pentru început, oficialul a vizitat două gospodării specializate în viticultură și vinificație din satul Cojușna, care produc, procesează struguri și exportă vinuri.

În gospodăria lui Sergiu Boșcănenanu se face agricultură ca la carte. Fermierul din Cojușna are în gestiune o livadă de prun și 14 ha de viță de vie cultivată după sistemul Pergola Tendone.

Proprietarul afacerii l-a informat pe Vladimir Bolea despre problemele cu care s-a confruntat la inițierea afacerii, greșelile comise și cerințele care trebuie respectate la înființarea plantațiilor de viță de vie, perspectivele de dezvoltare a podgoriilor în condițiile când cerințele pe piață sunt în creștere.

Pergola permite îmbunătățirea calității și sporirea recoltei, a spus fermierul. În scopul depășirii provocărilor și consecințelor schimbărilor climatice, Sergiu a instalat pelicula antiploaie.

În acest scop a beneficiat de suport financiar din partea statului. De 40 mii de lei la ha a beneficiat la înființarea plantației. Subvenții a primit și pentru sistemul de irigare.

Rezultatele obținute au fost comunicate viceprim-ministrului Vladimir Bolea. Potrivit antreprenorului, înființarea plantației  după sistemul Pergola este un proces  destul de costisitor, dar este necesar de implementat, dacă ne dorim să obținem struguri de calitate si roade înalte, a menționat fermierul.

‹ adv ›

Vladimir Bolea a comunicat celor prezenți despre politicile statului în sectorul agricol și activitățile inițiate de autorități în scopul susținerii fermierilor, inclusiv a plantațiilor moderne de viță de vie.

Ulterior, oficialul a vizitat întreprinderea vinicolă din aceeași localitate, care a fost fondată în anul 1995. Vladimir Bolea a fost informat cu activitatea fabricii, indicii obținuți și posibilitățile de export a producției vinicole.

Managerul întreprinderii a fost informat cu măsurile de susținere din partea statului în vederea dezvoltării turismului rural și a sectorului în întregime.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›