miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSergiu Chergan: Am reușit să reduc costurile de întreținere a livezii colaborând cu Diolsem

Sergiu Chergan: Am reușit să reduc costurile de întreținere a livezii colaborând cu Diolsem

Recomandate

Sergiu Chergan din satul Breanova, raionul Orhei, acum peste 10 ani a făcut o investiție într-o livadă de măr, ce ocupă o suprafață de opt hectare.

În condițiile costurilor tot mai mari de producție și prețurilor mai mici la comercializare, fermierul a decis să caute soluții optimizate la acest capitol, optând în acest an pentru colaborarea cu Diolsem – companie locală producătoare și distribuitoare de inputuri în agricultură.

„În primul rând, am rămas plăcut surprins de prețurile pe care le-a propus Diolsem pentru produse la începutul sezonului. În prima etapă, anume acestea ne-au determinat să colaborăm. Ulterior, la fiecare zece zile, reprezentantul companiei realiza vizite în livadă pentru a monitoriza starea pomilor, propune produse pentru protecția plantelor. La moment, sunt mulțumit de rezultatele obținute în livadă și am reușit să reduc costurile cu circa 50%”, menționează Sergiu Chergan, GȚ Chergan Sergiu Mihail.

Fermierul Sergiu Chergan spune că apreciază în special produsele:

  • Neoprid (0,15 – 0,25 l/ha) – insecticid pe bază de Acetamiprid 200g/l, sistemic cu activitate translaminară.
  • Eurosulf (4-5 l/ha) – fungicid de contact pe bază de sulf, cu acțiune multiplă în combaterea făinării.
  • Ca Forte (3-4 l/ha) – îngrăşământ foliar pe bază de săruri organice de calciu îmbogăţit cu mangan şi zinc.
  • Valera 050 EC (0,5-1 l/ha) – insecticid de contact şi acţiune intestinală.

Agricultorul adaugă că, pe lângă livada de măr, mai dispune și de 170 de hectare de culturi de câmp și planifică să colaboreze în sezonul următor inclusiv pentru achiziționarea produselor necesare acestora.

Diolsem
Diolsemhttps://diolsem.md
Compania Diolsem, fondată în 2005, este primul producător de fertilizanți și produse de uz fitosanitar în Republica Moldova, testate și omologate în țară.

Citește și ›

Advertoriale