‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSistemul de subvenționare în agricultură și mediul rural va fi ajustat la normele și...

Sistemul de subvenționare în agricultură și mediul rural va fi ajustat la normele și practicile UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriuclturii și Industriei Alimentare (MAIA) beneficiază de asistență tehnică din partea Comisiei Europene în procesul de aliniere a cadrului normativ privind subvenționarea agriculturii și mediului rural, la acquis-ul UE.

În acest sens, astăzi, a avut loc un atelier de lucru, unde s-au întrunit factorii de decizie și reprezentanții instituțiilor de ramură care alături de experți TAIEX realizează o evaluare a legislației curente legate de sistemul de subvenționare în agricultură, a resurselor și posibilităților de eficientizare a procesului și mecanismului de subvenționare, astfel încât să fie satisfăcute interesele și necesitățile potențialilor beneficiari.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a menționat că, echipa ministerului este focusată pe realizarea tuturor premiselor ce vor asigura dezvoltarea durabilă a sectorului agricol și mediului rural.

În prezent, principala sursă de subvenționare a fermierilor este Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, care se valorifică integral, iar pentru a putea beneficia de linii de finanțare cu fonduri europene, Republica Moldova a inițiat un amplu proces de aliniere la regulile politicii agricole comune a UE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›