sâmbătă, 11 mai, 2024
20 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSlatava Grup - noul importator și distribuitor Nordox 75 WG

Slatava Grup – noul importator și distribuitor Nordox 75 WG

Recomandate

S.C. „Slatava Grup” S.R.L. își extinde portofoliul prin parteneriatul nou încheiat cu Nordox – companie norvegiană, devenind importatorul și distribuitorul oficial al produsului Nordox 75 WG.

Compania, cu peste două decenii de experiență și o prezență extinsă pe piața locală, evidențiată prin peste 2000 de clienți și propriile suprafețe plantate cu livezi de măr, prun și vița de vie, își reconfirmă angajamentul către asigurarea unor produse eficiente și accesibile.

Produsul Nordox 75 WG conține oxid de cupru – cupru monovalent, astfel nu posedă efecte de fitotoxicitate asupra plantelor! Acesta formează pe suprafața plantei un strat-depozit de cupru, care ulterior, treptat se transformă în cupru bivalent.

Granulele mai mici de 1 micron deja au efect nociv asupra plantelor, iar granulele mai mari de 1 micron scad considerabil eficiența utilizării a produsului. În cazul produsului Nordox, 80 % din granule au mărimea de 1-1,2 micron.

Totodată, granule de mărime optimă se află într-o coajă rotundă și sticloasă. Datorită formei preparative unice WG, Nordox 75 WG se dizolvă rapid, fără urme de sediment și este inofensiv pentru mediu.

În plus, forma preparativă, proprietățile fizice și valorile conținutului de pigmenți ale produsului Nordox 75 WG depășesc cu mult proprietățile produselor cuprice comercializate pe piață.

Conținutul de 860 g/kg de oxid de cupru (I) în produsul Nordox 75 WG este echivalentul unui conținut de 75% de cupru metalic, ceea ce contribuie la reducerea dozei aplicate la 1 ha cu aproximativ jumătate, în comparație cu alte produse cuprice.

Deci, cei care vor să achiziționeze un produs cu un conținut mare de cupru metalic pur, cu siguranță pot testa eficiența produsului Nordox 75 WG.

Nordox 75 WG – realizarea tratamentelor la culturi

nordox fungicid

Nordox 75 WG are un spectru de acțiune foarte larg, asigurând controlul bolilor cum ar fi Bășicarea frunzelor, Rapăn, Cancerul european, Bacterioze, Fomopsis, Mana, Pătarea brună, Pătarea cafenie, Pătarea albă, Antracnoze, Fitoftoroze, Alternarioze etc..

Din practică se cunoaște că, spectrul de acțiune al cuprului este mult mai larg, până și bolile mai puțin obișnuite ale fructelor și viței de vie.

În Moldova, Nordox 75 WG este omologat pentru realizarea tratamentelor la speciile pomicole sămânțoase (măr – rapăn, gutui, păr – rapăn, cancerul european, bacterioze), vița de vie (mană), căpșun (pentru controlul pătărilor și antracnozei), legume și plante ornamentale.

Aplicarea la pomi fructiferi este recomandată toamna, la sfârșitul iernii și/sau primăvara devreme, fiind cele mai importante măsuri de protecție a plantelor.

Tratamentul realizat primăvara devreme la ieșirea din repausul vegetativ este recomandat pentru combaterea formelor hibernante ale agenților patogeni.

Pentru mai multe detalii, contactați reprezentanții Slatava Grup.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale