Când vorbim despre fructe și legume, ne referim și la un ambalaj solid, dar ușor, care să păstreze integritatea fizică și să prevină deteriorările prin mucegăire și putrezire. Ambalajele de calitate pot să păstreze valoarea produselor, pentru ca atunci când ajung pe masa consumatorilor să își mențină calitățile gustative, dar și aspectul comercial corespunzător.

Și pentru că Expoziția Ziua Fructelor și-a propus să promoveze soluții moderne pentru depozitarea și manipularea post-recoltare a fructelor, ambalaje, compania Europlast România a prezentat pomicultorilor din țara noastră gama de produse recomandate pentru depozitarea merelor în depozite frigorifice.

Marius Ghețe, director general Europlast România, a specificat că, compania pe care o reprezintă este una dintre companiile de top din industria de procesare a maselor plastice din Europa și exportă produsele sale în peste 28 de țări din UE.

„Compania produce containere din plastic destinate a fi utilizate în diverse sectoare precum managementul deșeurilor, agricultură și industrie. Materia primă de bază este polietilena, nu folosim nimic reciclat în compoziția produselor. Europlast este una dintre companiile de top din industria procesării maselor plastice din Europa și exportăm în peste 28 de țări din UE. Datorită competențelor de specialitate, proceselor de implementare orientate către soluții și etapelor de inovare avansate, Europlast fabrică produse din material plastic cu metode de turnare prin injecție. Tehnica avansată și cunoștințele de specialitate fundamentate, contribuie la obținerea produselor cu greutate proprie optimizată, care rezistă celor mai dure condiții – produse ușoare, durabile, rezistente, robuste și puternice. Competența de specialitate a angajaților noștri face posibilă fabricarea produselor ecologice excepționale pentru gestionarea deșeurilor, industrie, sectorul cărnii, agricultură și logistică, și este esențială pentru dezvoltarea produselor primare inovatoare în aceste domenii. Astfel, propunem boxpaleți din plastic de diferite structuri și volume. Plasticul pe care îl folosim în producție este certificat alimentar. Produsele dispun de protecție UV, ceea ce înseamnă că pot să stea și în soare fără nici un fel de problemă. Avantajele utilizării containerilor din plastic se referă, în primul rând, la garanția pe care o acordăm producției noastre care este de 5 ani, dar durata de viață este de 20-25 de ani. Capacitatea de stocare este de minim 450 de kg. Sunt stivuibili, se pot stivui în număr de câte 12 bucăți pe fiecare stivă. Pereții sunt netezi pentru o curățare și igienizare mai mult decât ușoară”.

În prezent, majoritatea produselor alimentare se comercializează sub formă ambalată, astfel că aspectul estetic al ambalajului se integrează în noțiunea complexă de calitate a alimentului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here