FOTO: madrm.gov.md

Statul, cu suportul experţilor naţionali în domeniul financiar şi fiscal, va analiza posibilitatea stabilirii unei cote unice a TVA pentru afacerile din sfera alimentară. De asemenea, va fi analizată situaţia din Republica Moldova şi pentru a identifica soluţiile optime pentru o concurenţă loială pe piaţa autohtonă.

Subiectul a fost discutat de către conducerea ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, ministerului Finanţelor şi Serviciului Fiscal de Stat, împreună cu membrii Asociaţiei producătorilor de carne de porc şi ouă de pasăre, care s-au întrunit într-o şedinţă pentru a discuta despre provocările din sector în etapele de procesare şi realizare a producţiei din carne.

„Vom solicita suportul experților naționali în domeniul financiar și fiscal pentru a analiza situația și a identifica soluțiile optime pentru o concurență loială pe piața autohtonă, inclusiv pentru a analiza eventualitatea stabilirii unei cote unice a TVA pe întreg lanțul alimentar, dar și posibilitatea subvenționării producătorilor de carne și ouă, fapt care va duce nemijlocit la creșterea investițiilor și dezvoltarea durabilă a domeniului”, a menționat ministrul Nicolae Ciubuc.

Anterior, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, a avut o discuţie cu producătorii de carne, care au menţionat că se aşteaptă ca statul să le micşoreze cota TVA de la 20 la 8%.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here