‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
25 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrei focare active de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova

Trei focare active de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova sunt active trei focare de pestă porcină africană (PPA), statistica fiind îngrijorătoare, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Situația epizootică, măsurile de combatere și de profilaxie a pestei porcine africane au fost discutate, marți, 24 ianuarie, la MAIA, în comun cu autoritățile publice implicate, inclusiv agenții economici și deținătorii de porcine.

Potrivit datelor oficiale în Europa, pe parcursul anului 2022, au fost confirmate 7.216 focare, de la începutul anului 2023 – 830, iar în ultimele 24 ore au fost confirmate 107 focare de pestă porcină africană la mistreți.

În scopul prevenirii răspândirii bolii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică despre necesitatea aplicării riguroase a măsurilor de biosecuritate în exploatațiile de creștere și întreținere a animalelor.

În urma discuțiilor s-a decis intensificarea colaborării instituțiilor responsabile la capitolul notificării cazurilor de PPA, estimarea efectivelor de mistreți și reglarea numerică a acestora, pentru prevenirea mai eficientă a virusului PPA în efectivele de mistreți.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›