‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTurcia se orientează spre exportul de caise în stare proaspătă

Turcia se orientează spre exportul de caise în stare proaspătă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Turcia, care este cel mai mare exportator de caise uscate din lume, ce asigura până la 70% din totalul exporturilor, în ultimii ani s-a axat pe creșterea exporturilor de caise în stare proaspătă, scrie east-fruit.com.

În special, în anul 2018, Turcia a exportat mai mult de 70 de mii de tone de caise în stare proaspătă, sau aproape de două ori mai mult decât în 2017, când exporturile s-au ridicat la 37 de mii de tone. Veniturile înregistrate din exportul de caise turcești au ajuns la 41 de milioane de dolari. În același timp, veniturile anuale ale Turciei din exportul de caise uscate variază între 260-300 de milioane de dolari.

FOTO: biofruta.gr

Principala piață pentru caisele în stare proaspătă din Turcia a fost Rusia, care a reprezentat 45% din totalul exporturilor. Irakul rămâne a doua piață cea mai mare pentru caisele turcești, cu puțin devansând Germania. Aceste trei țări reprezintă două treimi din exportul total de caise turcești în stare proaspătă. De asemenea, trebuie remarcat faptul că exporturile de caise din Turcia în România și Siria cresc foarte rapid, dar către Arabia Saudită sunt în scădere.

Afacerea cu caise din Turcia demonstrează că poți obține un profit mai mare și din produse în stare proaspătă. Foarte des, produsele proaspete sunt de câteva ori mai scumpe decât produsele după prelucrare. Valoarea adăugată nu este determinată de valoarea investiției, ci de valoarea pe care o acordă consumatorul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›