‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina a acordat încă trei mii de autorizații pentru transportul de mărfuri

Ucraina a acordat încă trei mii de autorizații pentru transportul de mărfuri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Veste bună pentru transportatorii moldoveni. Ucraina a acordat suplimentar țării noastre trei mii de autorizații pentru transportul bilateral sau tranzitul de mărfuri pe teritoriul statului vecin, valabile până la sfârșitului lui 2019. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de Agenția Națională Transport Auto, transmite Moldpres.

Potrivit ANTA, decizia a fost luată în urma unei solicitări expediate de autoritățile de la Chișinău. Astfel, autorizațiile de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit” se eliberează nu mai mult de una pentru fiecare ansamblu de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone din parcul eligibil al operatorului de transport, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere.

Cele trei mii de autorizații oferite de Ucraina sunt ca o gură de aer pentru transportatorii de mărfuri din țara noastră, care anterior au ieșit de mai multe ori la proteste, fiind nemulțumiți că nu pot obține aceste acte pentru a-și duce produsele peste hotare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›