‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina pe locul 3 la nivel global după producția de nuci din 2018

Ucraina pe locul 3 la nivel global după producția de nuci din 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Ucraina în anul 2018 au fost recoltate mai mult de 120 de mii de tone de nuci. Astfel, țara vecină a devenit al treilea cel mai mare producător din lume, după China și Statele Unite. Recolta cu aproape un sfert mai mare decât cea din anul 2017 s-a datorat condițiilor meteorologice favorabile și majorării suprafețelor livezilor de nuci, scrie Orehovod.com.

Potrivit experților, cu abordarea corectă a acestei afaceri, profitabilitatea poate ajunge la 180%.

„Mulți producători consideră nucul o cultură foarte profitabilă. Anul trecut, suprafața livezilor de nuci era de 18,3 mii hectare. În acest an, suprafața a crescut cu aproximativ 3% – până la 18,9 mii hectare”, a declarat Nelia Onișchenko, analist, Confederația Agrară din Ucraina.

Potrivit ei, deocamdată, cultivarea la scară industrială a nucilor în Ucraina asigură doar 14% din total, în timp ce întreprinderile private reprezintă majoritatea. Iar micii producători nu vor putea obține profituri mari în acest an. Prețurile de achiziție au scăzut cu o treime față de anul trecut. Acum, un kilogram de nuci pe piața poate fi cumpărat cu 130 de grivne (circa 80 de lei).

Nucile ucrainene erau, de obicei, foarte apreciate în străinătate pentru calitatea lor superioară, în special în UE, Turcia și Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, din cauza războaielor comerciale din SUA și China, restricțiile la export, nucile din Regatul Mijlociu au inundat piața europeană.

Concurența pentru importurile ieftine este creată de Kazahstan, dar și de Moldova. Prin urmare, prețurile de achiziție la nivel mondial au scăzut la 5 USD per kilogram. Cu toate acestea, potrivit experților, începând cu noul an, costul acestui produs va începe, în mod tradițional, să crească.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. acesta este un exemplu de FAKE NEWS.
    Stimata redactie Agrobiznes, daca un jurnalist neinformat din Ucraina a publicat niste cifre, preluarea lor oarba de catre voi este o mare greseala. toate cifrele si tendintele din acel articol de pe portalul Orehovod sunt eronate. la randul sau, acest articol este unul dezinformant si nu cred ca acesta este scopul vostru.

    Oleg TIRSINA
    Presedintele Uniunii Asociatiilor Producatorilor de Culturi Nucifere.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›